"La motxilla lila del Segrià" repartirà un lot de contes a totes les escoles per fomentar la igualtat

REDACCIÓ
Publicat: 
12-03-2021
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • "La motxilla lila del Segrià" repartirà un lot de contes a totes les escoles per fomentar la igualtat

El Consell Comarcal del Segrià farà arribar la setmana vinent una motxilla lila amb vuit llibres sobre igualtat, empoderament femení i diversitat familiar a totes les escoles de la comarca amb l'objectiu de contribuir a l'educació en la igualtat entre nenes i nens i trencar estereotips i rols de gènere. En total es repartiran 40 motxilles liles i 320 llibres, que estan dirigits a nenes i nens de primària.

El projecte, anomenat "La motxilla lila del Segrià", està impulsat pel servei d'Igualtat i el SAI (Servei d'Atenció Integral) del Consell Comarcal del Segrià i inclou una guia didàctica online adreçada als equips directius i al professorat per tal que puguin tenir clars els conceptes que es tracten als llibres i puguin treballar les lectures amb l'alumnat.

"La motxilla lila del Segrià" compta amb el patrocini de la Diputació de Lleida i la col·laboració del departament d'Educació de la Generalitat, que donarà a conèixer el projecte i facilitarà la guia a totes les escoles perquè puguin incloure-la al currículum escolar.

Amb la iniciativa es pretén prendre consciència que la igualtat de nenes i nens, dones i homes, tot i estar reconeguda a nivell normatiu i formal, encara no és una realitat i per això es proposa treballar des de la infància per poder construir societats justes, igualitàries i sense relacions jerarquitzades. Així, també vol contribuir a lluitar contra les desigualtats i discriminacions per orientació sexual, identitat i expressió de gènere.

Els contes de la motxilla i la guia tracten conceptes com la diferència entre sexe (biològic) i gènere (construcció cultural), els estereotips i rols de gènere, la igualtat d'oportunitats, el sostre de vidre, l'empoderament, la diversitat familiar i les relacions fonamentades en l'estima, el respecte i la convivència.

Aquests són els vuit llibres de "La motxilla lila del Segrià":

Hi ha res més avorrit que ésser una princesa rosa?", de Raquel Díaz Reguera (Temàtica: Estereotips de gènere / Empoderament)

  • "El cavaller que no volia lluitar", de Helen Docherty i Thomas Docherty (Temàtica: Masculinitats / Estereotips / Resolució de conflictes)
  • "Quan les nenes volen alt", de Raquel Díaz Reguera (Temàtica: Igualtat d’oportunitats / Estereotips / Empoderament)
  • "Les nines són per a les nenes", de Ludovic Flamant i Jean-Luc Englebert (Temàtica: Estereotips / Masculinitats)
  • "Les princeses també es tiren pets", d'Ilan Brenman, Ionit Zilberman (Temàtica: Estereotips de gènere / Igualtat / Empoderament)
  • "La meva família és especial", d'Anna Rayo i Mònica Armiño (Temàtica: Diversitat familiar)
  • "Tinc dues mares" i "Tinc dos pares", d'Antònia Cardona i Natàlia Ferrús (Temàtica: Diversitat familiar)
Comparteix

També t'interessarà