Calvet defensa lleis “flexibles” per al Pirineu sobre urbanisme i habitatge

X. RODRÍGUEZ / ACN
Publicat: 
04-10-2020
Actualitzat: 04-10-2020 11:46
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Calvet defensa lleis “flexibles” per al Pirineu sobre urbanisme i habitatge

El conseller de Territori, Damià Calvet, va assegurar ahir en la clausura de les Jornades per a l’excel·lència d’Esterri d’Àneu que “és necessària una regulació intel·ligent, flexible i adaptable” en temes com urbanisme, inundabilidad o polítiques d’habitatge en entorns rurals. Calvet va dir que “no podem tenir uns únics paràmetres homogenis en tots aquests aspectes per a tot el país” i va defensar que “és necessari singularitzar, per exemple, les comarques de muntanya i el litoral”. Així mateix, va apuntar que l’“agenda verda és el centre de la transició ecològica i la reactivació econòmica del país”. A més, va assenyalar que “en els últims vuit anys el Pirineu ha perdut 5.372 habitants” i “no sabem si com a conseqüència de la pandèmia en els propers anys aquestes dades canviaran”, després que en els últims mesos moltes famílies hagin optat per mudar-se a entorns rurals.

Durant les jornades, que aquest any han girat entorn del món després de la Covid, el cap d’epidemiologia de l’Hospital Clínic, Antoni Trilla, va assenyalar que el país “ha après la importància de tenir un sistema sanitari públic” i va instar a “reforçar-lo”. Va assegurar que no “se sabrà com la pandèmia ha canviat la vida de la gent” fins que no acabi, “en un o dos anys”, quan aparegui una vacuna.

En un altre dels debats, el president de País Rural, Josep Maria Vila d’Abadal, va dir que “cal comptar amb el territori per prendre decisions que l’afecten”, en relació amb l’Agència de Patrimoni Natural. En aquest sentit, la secretària de Medi Ambient de la Generalitat, Marta Subirà, va dir que “amb la llei aprovada s’obrirà un diàleg per desenvolupar-la que permetrà que tots els agents siguin escoltats”.

La Ribagorça insta Tremosa que la fibra òptica arribi a tots els pobles

El consell comarcal de l’Alta Ribagorça va demanar ahir al conseller d’Empresa i Coneixement, Ramon Tremosa, que la fibra òptica arribi a tots els nuclis de població de la comarca. La presidenta del consell, Maria José Erta, va explicar que actualment només el Pont de Suert disposa d’aquesta tecnologia. Per això, Erta va defensar que la fibra òptica és un servei que és “bàsic que el tinguem” i va apuntar que Tremosa va respondre que ja estan treballant en aquest tema amb el departament de Polítiques Digitals. No obstant, la presidenta va apuntar que ells ja exploren possibilitats per fer arribar la fibra a tots els pobles.

Comparteix

També t'interessarà