⏯️ Camarasa enceta la temporada de bany amb més prevenció per evitar ofegaments

ACN
Publicat: 
19-06-2021
Actualitzat: 19-06-2021 22:50
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Camarasa enceta la temporada de bany amb més prevenció per evitar ofegaments
  • ⏯️ Camarasa enceta la temporada de bany amb més prevenció per evitar ofegaments

Camarasa (Noguera) ha arrencat aquest dissabte la temporada de bany a la zona del riu Segre, coneguda com la Platgeta, amb noves mesures preventives per evitar ofegaments. I és que les notícies de la mort de tres menors en diferents rius i pantans aquest mes de juny preocupen a l'Ajuntament, que tem que aquest tipus de successos es puguin repetir al municipi. L'última víctima mortal que s'hi va registrar va ser l'any 2015, i des de llavors, en aquest espai s'han implementat mesures preventives com la instal·lació de boies per marcar les zones més perilloses del riu i també hi ha una persona que informa als visitants. Enguany també s'ha prohibit pujar al Pont Trencat i s'han delimitat zones de bany i pícnic per evitar actituds incíviques.

L'alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso, ha indicat que l'espai de bany del riu Segre a Camarasa és una "zona conflictiva" pel que fa els ofegaments i, per aquest motiu, s'ha mostrat preocupada davant la mort de tres menors a diferents rius i pantans aquest mes de juny. "Ens preocupa molt donat que portem uns anys de tranquil·litat. Estem agafant aquestes notícies amb por i augmentant una mica la precaució en aquesta zona", ha explicat.

L'última víctima mortal per ofegament a l'espai natural del parc de Maria Rúbies, conegut com la Platgeta, es va registrar el juny del 2015 i va ser la novena mort en una dècada. Aquell mateix any però, l'Ajuntament va començar a implementar mesures per prevenir aquests successos tràgics. Va instal·lar panells informatius a l'espai de bany, va delimitar amb boies les zones del riu amb més perillositat i també va instaurar la figura de l'informador per advertir als visitants dels perills de banyar-se en aquests punts.

A aquestes mesures, enguany s'hi suma la prohibició d'accedir al pont Trencat, estructura medieval des d'on molts joves acostumen a saltar al riu. Fins ara ja hi havia un cartell que prohibia aquesta pràctica tot i que sí permetia l'accés dalt del pont des d'on els visitants acabaven saltant igualment. "La canalla i gent jove sembla que no tenen por a res però això és un medi natural salvatge i se li ha de tenir el respecte que mereix", ha advertit Lizaso.

L'alcaldessa s'ha mostrat satisfeta amb les mesures que el consistori ha adoptat en els darrers anys per fer de la zona de bany un espai més segur. Prova del bon funcionament, diu, és que en els darrers sis anys ningú ha perdut la vida en aquest espai.

Tot i que ja hi ha visitants des de fa dies, Camarasa ha donat el tret de sortida aquest dissabte a la temporada de bany a la zona del riu Segre amb l'inici del cobrament d'una taxa als vehicles a motor que accedeixin a la zona de bany. La mesura es va implantar l'any passat i té com a objectiu evitar la massificació de gent a l'espai. Així, els cotxes han de pagar 5 euros i les motos 2, mentre el preu per autocar és de 50 euros. Els veïns de la localitat queden exempts d'aquest pagament.

En aquest sentit, l'ajuntament també ha prohibit fer pícnic i posar música a la zona de bany, ja que en els darrers anys les actituds incíviques d'alguns visitants han fet que en aquest espai s'hi acumulin deixalles i brutícia. Tot i aquestes normes, però, Lizaso diu que en els darrers dies l'espai ha rebut un "excés de visites que han generat, per desgràcia, uns comportaments totalment incívics deixant la zona amb unes imatges que realment fan mal".

Comparteix

També t'interessarà