Camarasa es converteix en referència del Geocàtxing amb prop de 300 participants

REDACCIÓ
Publicat: 
13-09-2023
Actualitzat: 13-09-2023 19:48
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Camarasa es converteix en referència del Geocàtxing amb prop de 300 participants
    Peu de foto: 
    Foto: Ajuntament de Camarasa

L’entorn del municipi acollirà durant el cap de setmana la trobada multitudinària que posa en valor el seu patrimoni geològic i natural


Camarasa serà aquest dissabte i diumenge l’epicentre del Geocàtxing català amb una trobada que aplegarà prop de 300 persones d’arreu de l’Estat i del sud de França. La iniciativa, promoguda per l’Associació de Geocàtxing de Catalunya, fundada el 2012, es durà a terme en diferents punts del municipi i del seu entorn natural. 

Aquesta pràctica molt reconeguda entre el món de la cartografia, és un joc a l'aire lliure per a tota la família de cerca de tresors al món real amb l'ajuda de dispositius GPS. Els participants han d'anar a unes coordenades específiques i, un cop al lloc, intentar trobar-hi el geoamagatall (contenidor) amagat per altres jugadors. La geocerca és una aplicació lúdica de la tecnologia dels sistemes de navegació global per satèl·lit (sistemes de posicionament global), que constitueix un bon exemple dels usos creatius espontanis o no previstos de la tecnologia geoespacial per part del gran públic, els quals formen part de l'anomenada neogeografia.
 

El Geocaching, un joc de cerca de tresors a l'aire lliure
Peu de foto: 
Getty Imatges

L’alcaldessa de Camarasa, Elisabet Lizaso Cantón, ha destacat que aquesta trobada suposa “un nou reconeixement al nostre alt valor patrimonial tant pel que fa a la natura com geològicament”. En aquest sentit, Lizaso destaca que la iniciativa “ens converteix en referència d’aquesta pràctica i un punt d’atracció per a altres associacions que desenvolupen activitats lúdiques com el Geocàtxing”. Alhora, l’alcaldessa afirma que tindrà un impacte econòmic “molt positiu pels allotjaments, comerços i restauració del municipi”, a més “d’obrir un ventall per a noves trobades de diferents àmbits”.

Les inscripcions per als dos dies es poden fer a: www.geocaching.com i www.megacamarasa.com 
 

Comparteix

També t'interessarà