Caminada d’Ecodescoberta: des de Lleida als Aiguamolls de Rufea

REDACCIÓ
Publicat: 
06-02-2023
Actualitzat: 06-02-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Caminada d’Ecodescoberta: des de Lleida als Aiguamolls de Rufea
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Més de 80 persones han gaudit d’aquesta activitat, que ha estat organitzada des de diferents àrees de l’Ajuntament de Lleida (Esports, Salut Pública, Serveis Socials i Medi Ambient), i està inclosa en el programa “Caminar és fer salut”, una iniciativa de l’Ajuntament de Lleida que ofereix diferents caminades per la ciutat de Lleida i voltants, per a promoure la salut de les persones mitjançant l’activitat física i les relacions socials.

La caminada proposava dos recorreguts de diferent longitud, segons el tipus de públic participant. El recorregut més curt ha fet cap al Xoperal del Tòfol, on les persones que han participat, han pogut conèixer aquest espai i la història que ha inspirat el seu nom, així com el bosc de ribera de la zona i la seva vegetació característica.

Des del Xoperal de Tòfol s’ha iniciat el recorregut més llarg, que ha arribat fins als Aiguamolls de Rufea. En aquest punt les participants han fet un recorregut pels Aiguamolls, han conegut la seva història i formació i han pogut observar i identificar alguns dels ocells que hi habiten, com ara els corbmarins, els bernats pescaires, les polles d’aigua o les arpelles.

Les properes ecoactivitats programades són una sessió d’anellament d’ocells i una nova “Ecodescoberta” per gaudir i descobrir el Parc de la Mitjana a l’hivern, que tindrà lloc el pròxim diumenge 19 de febrer.

Comparteix

També t'interessarà