Campanya per eradicar les bosses de brossa tirades als carrers de Cervera

X,SANTESMASSES
23-10-2020
  • Campanya per eradicar les bosses de brossa tirades als carrers de Cervera

Des de l’inici del confinament per la Covid s’ha detectat un augment de bosses dipositades als carrers en diferents municipis de la Segarra. El consell i la Paeria de Cervera han posat en marxa una campanya per evitar aquestes conductes incíviques.

Segons va assenyalar l’alcalde, Joan Santacana, la campanya consisteix a dividir Cervera en onze zones i cada setmana se’n controlarà una. S’inspeccionaran les bosses que es troben al carrer, i les que estiguin mal dipositades es deixaran sense recollir i es posarà un adhesiu groc indicant la infracció comesa.

Aquesta experiència s’ha portat a terme anteriorment a Guissona amb resultats positius

El mateix dia s’informarà mitjançant cartells o bé trucant als habitatges o als comerços corresponents. Altres accions que es portaran a terme paral·lelament seran la vigilància de punts conflictius. Segons Santacana, l’objectiu és millorar la imatge de la ciutat. Aquesta mateixa campanya s’ha fet recentment a Guissona i se’n desprèn que el 3 per cent de la població no tenia el cubell reglamentari amb xip per guardar-hi les escombraries. A més, mentre ha durat, les bosses als carrers s’han reduït a la meitat. Al barri de la Fonteta, durant la primera setmana de campanya es van comptabilitzar 140 bosses al carrer, i al final, concretament dotze setmanes més tard, el total de bosses va ser de 61. Durant tota la campanya es van portar a terme a Guissona al voltant de 250 visites a habitatges.

Cada veí de la Segarra genera 1,2 quilos de rebutjos al dia

El 2019 es van generar a la Segarra gairebé 10.000 tones de residus municipals, xifra que suposa 1,2 quilos d’escombraries per habitant i dia. Segons les dades de la recollida, respecte al 2018 el volum d’escombraries ha baixat un 5%. A més, els residus a l’abocador van disminuir un 16 per cent, unes 5.000 tones.

Segons va explicar el president del consell, Francesc Lluch, la reducció de residus inorgànics a l’abocador es deu a la recollida porta a porta a Sanaüja i San Ramón, així com als canvis i millores d’aquest sistema a Cervera, Guissona, Torà i Sant Guim de Freixenet. Segons el Govern, la Segarra és, des que es va implantar la recollida domiciliària l’any 2002, la cinquena comarca catalana que més recicla.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta