Cancel·len el Festival dels Pirineus

J.B./AGENCIAS
02-04-2020
  • Cancel·len el Festival dels Pirineus

La desena edició del Festival de Música Antiga dels Pirineus (Femap) ja no se celebrarà aquest estiu que ve. Com tants altres esdeveniments culturals, la crisi sanitària del coronavirus ha provocat que l’organització decidís ahir ajornar el festival fins l’any que ve. El certamen estava previst entre el 3 de juliol i el 23 d’agost amb un programa de cinquanta-tres concerts per part de vint-i-una formacions musicals. Aquest any comptava amb trenta-vuit escenaris en trenta-vuit municipis del Pirineu, vint-i-un dels quals a les comarques de Lleida. A més, també hi havia previstes dinou actuacions en centres de col·lectius en risc d’exclusió –especialment, centres residencials de persones grans– en el marc del programa Femap Social. El festival va assenyalar que preveu reprogramar per a l’edició del 2021 els mateixos concerts ara cancel·lats.

D’altra banda, la tercera edició del Festival Espurnes Barroques, prevista del 16 de maig al 7 de juny en diversos escenaris de la Segarra, el Solsonès i també el Bages i l’Anoia, es traslladarà a la primavera del 2021, encara que el certamen va anunciar un Espurnes de Tardor el pròxim mes de setembre amb una versió reduïda de concerts i activitats gastronòmiques.

Al calendari de festivals d’estiu a Lleida, de moment es mantenen el Kalikenyo Rock de Juneda, del 18 al 20 de juny; el nou Terranostrvm de música electrònica, que està previst el dissabte 20 de juny a les Basses, a Lleida; i el Paupaterres de Tàrrega, del 9 a l’11 de juliol.

A Catalunya, la majoria de festivals d’estiu conserven les dates, a l’expectativa de com es desenvolupen els esdeveniments i després que el multitudinari Primavera Sound –que ha frenat la venda online– anunciés que en lloc del 3 al 7 de juny aquest any se celebrarà del 26 al 30 d’agost. Per la seua banda, es mantenen les cites del Sonar, el Cruïlla, el Rock Fest, el Canet Rock, el Jardins de Pedralbes, Cap Roig, Porta Ferrada i el Festival de Cambrils, entre els més reconeguts. Això sí, tots constaten una caiguda en la venda anticipada de localitats, que esperen revertir quan es normalitzi l’actual situació social.

En un altre ordre de coses, el Festival Strenes de Girona, que hauria d’haver començat el cap de setmana passat, es trasllada del 26 de juny a l’11 de juliol, i el Minipop de Tarragona (previst el 5 i 6 de juny) va anunciar ahir que es cancel·la.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?