Cançons de Ponent 'a capella' i jazz, els concerts del mes d'abril a la UdL

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
11-04-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cançons de Ponent 'a capella' i jazz, els concerts del mes d'abril a la UdL
    Peu de foto: 
    Krregades de Romanços FOTO: Lila Alberich

Aquest mes d'abril, la Universitat de Lleida (UdL) presenta dos concerts que ofereixen una diversitat musical captivadora. El primer, KR 3.0: de l’oblit a l’escenari, se celebrarà aquest divendres a les set de la tarda a la Sala d'actes del Rectorat de la UdL. Aquest concert ens convida a un viatge pel ric patrimoni musical oral de Ponent, a través dels romanços i cançons tradicionals, interpretats pel grup Krregades de Romanços. Les tres integrants - Raquel Garcia, Montserrat Canela i Montse Nicuesa - ens guiaran des de les antigues melodies com La Cançó de Pandero de l’Urgell fins a les més contemporànies com L’home pobre de València, recollides pel musicòleg Artur Blasco.

KR 3.0: de l’oblit a l’escenari, un trio format al 2010, rendeix homenatge als recol·lectors i recol·lectores de cançons del segle XX, que van treballar per preservar aquest llegat musical que corria el risc de caure en l'oblit. El seu últim CD, titulat KR 3.0: de l’oblit a l’escenari, llançat el 2020 amb motiu del desè aniversari del grup, captura la seva passió per la música tradicional a capella o acompanyada d'instruments com el violí, l'acordió diatònic i la percussió tradicional.

La propera setmana, l'escenari de la UdL es convertirà en el lloc perfecte per gaudir del jazz amb l'actuació d'Alfons Enjuanes Trio & Pau Lladó. El concert, tindrà lloc dimecres, 17 d'abril, a dos quarts de deu del vespre a la Sala d'actes del Rectorat de la UdL.

Alfons Enjuanes, reconegut guitarrista de Lleida, és una figura destacada en el panorama del jazz, tant a nivell local com a Catalunya. Amb una extensa trajectòria que inclou actuacions en diversos festivals i sales de prestigi, Enjuanes ha compartit escenari amb noms reconeguts del jazz internacional. Format al Taller de Músics i a l’Escola Superior de Música de Catalunya, la seva destresa musical és aclamada tant pels aficionats com pels crítics.

D'altra banda, Pau Lladó, saxofonista alt, representa un dels talents emergents més prometedors de la nova escena jazzística de Lleida. Amb una tècnica impecable i una expressivitat captivadora, Lladó promet oferir una actuació memorable al costat d'Enjuanes i la resta del trio.

Comparteix

També t'interessarà