Canviaran les connexions de servei de plom de Sucs després d’analitzar-les d’acord amb Salut

M. MARQUÈS
01-08-2018
  • Canviaran les connexions de servei de plom de Sucs després d’analitzar-les d’acord amb Salut

La Paeria analitzarà les connexions de servei de plom de 24 cases, les canonades que porten l’aigua des de la xarxa pública fins a l’habitatge, i també les conduccions de l’interior, amb el permís previ dels propietaris, i es compromet a canviar-les si les anàlisis indiquen que hi ha plom, d’acord amb l’Agència de Salut Pública. El tinent d’alcalde Fèlix Larrosa es va reunir ahir amb l’alcalde de la pedania, Guillem Boneu, i amb representants de la plataforma per la renovació de les conduccions per trobar una solució a la presència de plom i al mal estat del clavegueram de Sucs.

Larrosa va explicar que primer se sol·licitarà a les 24 famílies afectades poder analitzar les canonades de l’interior de les cases, així com les connexions de servei “per saber d’on procedeix el plom”. Val a recordar que Aigües Lleida va analitzar quatre habitatges i les conduccions de l’interior van donar positiu per excés de plom i també en una de les connexions de servei. A més, preguntaran a tots els veïns si creuen que també tenen aquest material al seu domicili.

Larrosa va assenyalar que “en funció dels resultats es decidirà si es canvien o no”, però va assegurar que “si cal canviar-les per la tranquil·litat del poble, es farà”. Tot i així, va dir que prèviament es parlarà amb l’Agència de Salut Pública. També va informar que es realitzaran més inspeccions en espais públics després que a la font del carrer Sant Jordi se superés el límit fixat pel reial decret 140/2003, que estableix un màxim de 10 micrograms per litre, i es tallés l’aigua. Tant Boneu com els membres de la plataforma es van mostrar satisfets per les mesures que prendrà la Paeria però van reivindicar que “volen renovar tot el clavegueram”, sobretot les canonades fetes amb fibrociment.

Pla director per renovar el clavegueram de la partida de Llívia

Fèlix Larrosa va anunciar ahir que la Paeria farà un pla director de la xarxa del clavegueram de la partida de Llívia “davant de les seues deficiències”, per analitzar-lo i dur-hi a terme les renovacions pertinents. En aquest sentit, va recordar que el mes de desembre passat es va presentar el pla director de la xarxa de Sucs, que amb una inversió de mig milió d’euros es va establir la renovació inicial de part de la xarxa, sense cost addicional per als contribuents.

Actualment, es porten a terme les obres per reformar el del carrer Major i a inicis del 2019 es farà al del carrer dels Horts. L’alcalde de Sucs, Guillem Boneu, va agrair la inversió de 500.000 € “quan nosaltres només disposem de 180.000”. Larrosa va detallar que la xarxa de la pedania està composta en un 82% de PVC, un 12,20% d’amiant, un 5% polietilè i un 0,80% de fosa dúctil, per la qual cosa va matisar “que el plom no hi és present i que l’aigua és potable”.

Comparteix

També t'interessarà