Cap de setmana carregat de propostes per a totes les edats a les Borges Blanques

REDACCIÓ
Publicat: 
13-05-2022
Actualitzat: 13-05-2022 18:10
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cap de setmana carregat de propostes per a totes les edats a les Borges Blanques

Les Borges Blanques celebrarà un cap de setmana d’activitats pensades per a nens i nenes amb l’objectiu que els més menuts del territori despertin passió per la lectura i pel teatre. En concret, el consistori borgenc ha preparat per aquest dissabte, 14 de maig, una jornada que tindrà lloc a la Biblioteca Marquès d’Olivart i en la qual s’oferiran dos passis de l’espectacle per a nadons ’30 elefants sota un paraigua’, i s’entregaran lots per fomentar la lectura entre tots els nens i nenes nascuts l’any 2021.

El Cicle Baldufa torna a la capital de les Garrigues per oferir un espectacle per a infants de zero a sis anys i les seves famílies de la mà de la companyia La Petita Malumaluga, en el qual el moviment, la narració i la música vinculen adults i nadons en el món de les emocions. En concret, l’espectacle ’30 elefants sota un paraigua’ narra una història de mariners, vaixells, mars desconeguts i elefants amagats en un delta.

L’obra comptarà amb dos passis, a la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart, de 35 minuts de durada cadascun, a les 11.30 i a les 12.30 hores. L’espectacle té un preu de dos euros i cal reservar l’entrada prèviament a través del web de Cultura del consistori borgenc, culturaborgesblanques.cat.

Una iniciativa perquè els infants despertin passió per la lectura

L’Ajuntament de les Borges i la Biblioteca Comarcal Marquès d’Olivart, s'han adherit a la proposta ‘Llegir i créixer junts’, de l'editorial Pagès, una iniciativa adreçada a les famílies amb nadons, a partir de la qual es farà entrega, a totes les famílies amb nens i nenes que aquest 2022 compleixen un any d’una carpeta que conté el llibret de la iniciativa, amb pautes per orientar en la lectura, en cada etapa de la vida, un llibre de Babar, un dels clàssics de la literatura infantil, vint-i-dues cançons de bressol, amb codi QR per descarregar-les i una a targeta amb informació per anar a la biblioteca borgenca, on es tramita el carnet gratuït.

En concret, la carpeta es lliurarà aquest dissabte, 14 de maig, a partir de les 11 hores, a la Sala Maria Lois de la Biblioteca Marquès d’Olivart, coincidint amb les dues sessions de l’espectacle ’30 elefants’. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de les Borges, Ariadna Salla, ha explicat que “la lectura és una de les activitats més importants per a la formació dels infants” i, per això, ha dit que “com a societat i com a consistori ens cal contribuir a fer que tots els nens i nenes hi tinguin accés”.

Portes obertes a l’Espai Macià i Cal Gineret

Paral·lelament, la capital de les Garrigues celebra durant tot el cap de setmana el Dia Internacional dels Museus amb unes jornades de portes obertes a l'Espai Macià i a Cal Gineret. Aquest dissabte, 14 de maig, i aquest diumenge, 15 de maig, s’oferirà una visita guiada a l’Espai Macià on les persones visitants descobriran la vida i el pensament de Francesc Macià, així com la seva vinculació amb les Borges. Després, es visitaran els cups de l’antic Molí d’oli de Cal Gineret i el refugi de la Guerra Civil.

Les jornades de portes obertes s’emmarquen dins del Dia Internacional dels Museus que organitzen l’ICOM i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Els horaris d’obertura són, dissabte, en horari de matí i de tarda, de 10 a 14 hores i de 17 a 20 hores, i diumenge en horari de matí, de 10 a 14 hores.

Altres activitats del cap de setmana: concerts i exposicions

Igualment, per aquest diumenge, 15 de maig, hi ha previst un concert de la Coral Garrampem. En concret, l’activitat tindrà lloc a les 20 hores a l’Església Parroquial de les Borges i està organitzada per Òmnium Cultural – les Garrigues en col·laboració amb la parròquia de l’Assumpció de les Borges i la regidoria de Cultura del consistori borgenc.

Així mateix, fins al pròxim 26 de juny, també es pot visitar l’exposició Guillem Pedrol. Fotografiant el món a la Sala Arts25400 de l’Espai Macià. L’exposició és un homenatge al desaparegut fotògraf de les Borges Guillem Pedrol Segarra, que morí el mes d’octubre de 2019, a través d’una selecció de fotografies de Pedrol, que dedicà bona part del seu temps a viatjar i deixar constància amb la seva càmera de tot el que veia i vivia als països que visitava.

Les Borges escalfa motors per la Fira de Joves Empresaris i Empresàries

La capital de les Garrigues ultima els preparatius per celebrar el pròxim dissabte, 21 de maig, la segona edició de la Fira de Joves Empresaris i Empresàries de les Garrigues, una jornada en la qual es donaran a conèixer i es promocionaran les empreses i les iniciatives dels i les joves del territori i de la comarca.

Comparteix

També t'interessarà