Cappont denuncia irregularitats en els pressupostos participatius

S.C.D.
24-12-2019
  • Cappont denuncia irregularitats en els pressupostos participatius

L’associació de veïns de Cappont va denunciar ahir presumptes irregularitats en relació amb els pressupostos participatius del 2017 i va acusar l’anterior govern municipal d’elegir un projecte per amiguisme, rebutjar-lo posteriorment i, finalment, no fer cap inversió al barri quan tenia assignats 50.000 euros per a això. La presidenta de l’entitat, Veni Ros, va dir que “es van presentar dos projectes, el nostre, en el qual demanàvem de condicionar el centre cívic del barri, i un altre que proposava posar tendals a la passarel·la del Liceu”. “Finalment hi va haver un empat entre les dos propostes a 115 vots i el consistori va optar per la segona, però més tard ens vam assabentar que aquesta proposta va ser presentada per una funcionària de l’ajuntament que era la secretària de Joan Gómez, llavors tinent d’alcalde de Participació”.

Ros va detallar que la Paeria va acabar desestimant el projecte elegit “per raons econòmiques”. En aquell moment, l’alcalde, Fèlix Larrosa, els va dir que es duria a terme la millora del centre cívic. “Aquesta actuació s’hauria d’haver fet el mes de juliol i tot segueix igual, a més, la nova Paeria ens ha dit que actualment no hi ha diners per climatitzar ni millorar el centre i que, a tot estirar, ens podrien donar un ventilador.”

Davant d’aquesta situació, l’associació de veïns ha presentat una queixa al consistori i es reunirà divendres vinent amb l’edil de Participació, Elena Ferre, per demanar-li explicacions sobre aquest fet. “Nosaltres hem anat de bona fe i hem volgut creure’ns tot el que ens han dit, però dos anys després encara no s’ha fet res i volem saber per quina raó i qui va elegir un projecte per sobre d’un altre quan estaven empatats a vots; per què es va triar cobrir la passarel·la quan se sabia que era una operació inviable i on ha anat a parar la partida de 50.000 euros”, va sentenciar Ros, que ja va dir que, arran d’aquesta situació l’associació, no es va presentar als pressupostos participatius de l’any 2018 i que ho veu “un frau”.

Per la seua part, l’exedil de Participació Joan Gómez no va voler fer declaracions sobre això.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next