Carla Simón, premiada en la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona 2022

REDACCIÓ / ACN
Publicat: 
07-03-2023
Actualitzat: 07-03-2023 18:55
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Carla Simón, premiada en la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona 2022
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu Premis Feroz (FOTO: Alberto Ortega)

La directora de cinema Carla Simón, en la categoria de Cultura, el compositor musical Antoni Ros-Marbà, en la de Trajectòria, i el regatista Grant Dalton, en la d'Esport, han estat els guanyadors de la XVII edició dels Premis Sport Cultura Barcelona 2022, segons han anunciat aquest dimarts els responsables del certamen. A més, el jurat ha decidit atorgar una Menció Especial a l'ex futbolista Juan Carlos Unzué. En les 16 edicions anteriors aquest reconeixement només s'havia produït dues vegades, el 2018 a l'Hospital Sant Joan de Déu i el 2020 a l'ex secretari general de l'Esport de la Generalitat i ex membre del Comitè Olímpic Espanyol, Josep Lluís Vilaseca.

Autora de films com 'Estiu 1993', l'any passat Simón va guanyar l'Os d'Or de la Berlinale amb la pel·lícula 'Alcarràs', que també li va reportar quatre premis Gaudí i un premi Feroz. També és la primera directora de la Residència de Guions, incubadora de talent audiovisual pionera a Catalunya, que pretén enfortir l'escriptura de llargmetratges i incentivar la creació de projectes de ficció.

Músic, compositor i director d'orquestra, Ros-Marbà va ser alumne d'Eduard Toldrà i Sergiu Celibidache. Va ser director de l'Orquesta Sinfónica de Radio Televisión Española, de l'Orquestra Ciutat de Barcelona, de l'Orquesta Nacional de España, de l'Orquestra de Cambra d'Holanda i de l'Orquesta Real Filharmonía de Galicia, així com director artístic del Teatro Nacional de Ópera Teatro Real. El 1978 el director Herbert von Karajan el va convidar a dirigir l'Orquestra Filharmònica de Berlín. Ha estat guardonat amb el Premio Nacional de Música del Ministerio de Cultura i la Creu de Sant Jordi de la Generalitat, així com amb la Medalla d'Or del Gran Teatre del Liceu.

Navegant i regatista, Dalton ha participat cinc vegades a la competició de la Volta al món a vela. És el director de l'equip Team New Zealand, del Reial Esquadró de iots de Nova Zelanda, actual defensor de la Copa Amèrica, que es disputarà l'any vinent a Barcelona. És Oficial de l'Ordre de l'Imperi Britànic des del 1995.

La cerimònia de lliurament dels Premis Sport Cultura Barcelona 2022 s'organitzarà durant la primavera, en una data encara per confirmar.

Comparteix

També t'interessarà