Carles Alberdi, o com tornar a la infància a través de les seves il·lustracions

LLEIDACOM/ Griselda Mas
07-12-2018
  • Carles Alberdi, o com tornar a la infància a través de les seves il·lustracions

El Carles Alberdi és un lleidatà que es dedica a la il·lustració i l'educació. És profe a l'Escola d'Art de Tarragona, treballa en el món de la il·lustració publicitària i editorial, és pare i també fa projectes d'autor, com curtmetratges o sèries d'humor gràfic. Com veureu més endavant, tots els seus dibuixos tenen alguna cosa en comú: la infantesa. 

Les ganes de dibuixar del Carles li vénen de família, ja que el seu pare era dibuixant de còmics i pintor. Es veu que firmava les seves obres com a "Mia Alberdi". Quan va arribar el moment, el Carles se'n va anar a Barcelona, on es va llicenciar en Belles Arts. A partir d'aquell any es va dedicar, i es dedica, al món de la il·lustració publicitària i editorial, al món educatiu i a fer projectes pel seu compte, com còmicsil·lustracions més realistesvídeos, animació i humor gràfic. Per cert! Durant 10 anys va estar vivint a Menorca, l'època més activa com a il·lustrador.

"L'inseminador" Lleida, 2018

Els seus treballs es caracteritzen per ser en línia clara i l'estil habitual és l'infantil. "Tinc dos línies de treball: la publicitaria i editorial, on el client em marca uns límits, i la línia d'autor, on tracto altres temes i els estils són més realistes o poètics", comenta Alberdi. Es veu que l'estil de dibuix infantil i juvenil li ve inspirat pel seu fill de 9 anys, de la canalla i de la seva feina com a professor de l'ESO. "Em transmeten una vitalitat i un entusiasme que em recorden quan era jovenet, i això queda reflectit en els meus treballs", comenta. 

"Alfiles y Quesos" Lleida, 2013
"Carta als reis" Maó, 2002
"Jocs d'en Xoroi" Tarragona, 2008

Els seus dibuixos els trobareu en llibres de text com, per exemple, de matemàtiques o de llengua, en guies d'ecologia i paisatges, on li "agrada molt il·lustrar la natura", i també en contes infantils o còmics com La novia de mi papá también me quiere, "La llum de Nadal", "La moneda màgica" o "El secret de la poma". "A part d'il·lustrar, també m'agrada l'humor gràfic i he realitzat algun curtmetratge amb personatges reals. De fet, la gent que venim del món del còmic tenim la necessitat d'explicar històries a partir del dibuix", comenta Alberdi. També ha fet algun guió i fora de la feina té un calaix ple d'idees d'autor, com un altre curt que està preparant ara i un llibre infantil. 

"La llegenda de'n Xoroi" Menorca, 2007

"Els autors d'il·lustracions som anònims", afirma. Per aquest motiu, no trobareu els seus treballs en exposicions sinó en xarxes socials com el seu Facebook o Instagram. "La feina d'il·lustrador és molt solitària però quan és en equip, és molt enriquidor. Tots aprenem de tots", afirma. Així doncs, amb uns quants projectes entre mans i gaudint de la seva feina com a professor, et desitgem molta sort i èxit!

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

S'hauria d'ampliar l'edat mínima per consumir alcohol?