Carpa per confinar temporers i sensesostre

SANTI COSTA DOMINGO
15-07-2020
  • Carpa per confinar temporers i sensesostre
  • Carpa per confinar temporers i sensesostre

Al seu torn, l’entitat es va preguntar “què farem ara amb aquestes persones si ens ordenen confinar-nos?” i va recalcar que “feia temps que avisàvem del risc de rebrots al barri per no fer complir la llei”.

“Fa un parell de setmanes derivàvem cada dia dos persones a aïllament que venien als pavellons”

L’ajuntament va instal·lar ahir una carpa al recinte de Fira de Lleida que servirà per acollir durant el dia els temporers i persones sense llar que pernocten als pavellons 3 i 4 de la Fira, habilitats com a oficines d’atenció i alberg. Un dispositiu que es posa en marxa a partir d’avui i que servirà perquè els usuaris dels pavellons s’hi quedin durant el confinament. A més d’oferir-los un espai cobert a l’aire lliure, el consistori també posarà en marxa un servei de dinar a la carpa. Fins ara, només oferien esmorzar i sopar als mateixos pavellons.

La instal·lació d’aquesta carpa ve després que durant els últims dies hagi descendit de manera significativa el nombre d’usuaris que pernoctaven als pavellons. Una cosa que tant la Paeria com els mateixos tècnics de l’operatiu relacionen amb el fet que està començant la campanya de la fruita en altres territoris i molts han optat per traslladar-se, malgrat les limitacions de mobilitat que hi ha actualment al Segrià.

Així ho assegura Mateo Aventín, un tècnic que aquestes últimes setmanes ha treballat al pavelló 4. “Quan em vaig incorporar fa unes setmanes s’acollien entre els dos pavellons 270 persones, mentre que dilluns passat hi van pernoctar 182, assenyala Aventín, que reconeix que “els primers dies era tot una mica caòtic, perquè just s’acabava d’ampliar l’espai del pavelló”.

En aquest sentit, s’ha de recordar que el consistori va obrir el pavelló 3 el dia 1 de juny amb capacitat per a 130 persones. Al cap de poques setmanes, va haver d’ampliar el seu operatiu fins al pavelló 4 i actualment compta amb capacitat per a 305 llits.

Aventín també recorda que al principi “cada dia derivàvem un parell dels que acudien a dormir a aïllament i venia molta gent amb possibles símptomes de coronavirus”. Un fet que, recalca el tècnic, “no és perquè el pavelló no estigués ben habilitat, sinó perquè es movien durant el dia”.

Oferir-los atenció sanitària també representava traves, perquè “al principi es pensaven que els dèiem que tenien el virus perquè no poguessin treballar, perquè la majoria tenien símptomes lleus”.

No obstant, els va canviar la percepció “quan van tornar companys seus que s’havien curat i aleshores van veure que la cosa anava seriosament”, afegeix alleujat Aventín, per al qual “la gran majoria van venir a Lleida en ple estat d’alarma en autobusos convencionals, una cosa preocupant”. Tot per venir aquí a dormir al ras i no trobar feina. “És normal que acabin frustrats”, conclou.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veus encertat haver aixecat ja l'estat d'alarma?