Casa Bringué d'Esterri, seu de l'Escola de Pastors

E.FARNELL
17-01-2021
  • Casa Bringué d'Esterri, seu de l'Escola de Pastors

El departament de Territori invertirà més d’un milió d’euros en l’adequació de la Casa Bringué de Ginestarre a Esterri de Cardós perquè pugui acollir la seu de l’Escola de Pastors de Catalunya. El director del Parc Natural de l’Alt Pirineu, Marc Garriga, va explicar ahir que ja s’ha adjudicat la redacció del projecte per 150.000 euros i les obres han d’estar finalitzades el 2022.

El projecte preveu habilitar en aquesta casa del Pallars de més de 900 metres quadrats construïts un alberg per a estudiants i voluntariat, un centre formatiu, un obrador i espais per a tallers i conferències.

Segons va explicar Garriga, es tracta d’una inversió molt elevada però que “retornarà al territori i ajudarà a dinamitzar la vall de Cardós i serà l’equipament més potent del Parc Natural”, va dir. Va afegir que l’objectiu també és que es converteixi en la seu de l’Escola de Pastors de Catalunya. “És l’espai idoni envoltat d’explotacions d’oví i al mig del parc”, va dir.

La casa acollirà el museu etnològic sobre l’activitat ramadera del Pallars i comptarà amb l’assessorament de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta