Cassolades pel menjador

SANTI COSTA DOMINGO
13-11-2018
  • Cassolades pel menjador
  • Cassolades pel menjador

Han creat un problema que no existia. Qui gestionarà millor el menjar dels nens que les Ampes, que estan dirigides pels pares i són els que més es preocupen per la seua alimentació?” Aquesta era la pregunta que es feien les desenes de pares, mares i treballadors del servei de menjador que ahir es van concentrar a les escoles Frederic Godàs, Joc de la Bola, Parc de l’Aigua i Ciutat Jardí per protestar amb una cassolada contra el decret de la Generalitat que aposta perquè tots els menjadors escolars estiguin en mans dels consells comarcals, impedint-ne la gestió per part de les Ampes.

“Amb aquest decret es pretén que entrin les empreses multinacionals a les escoles, això provocarà que el menjar sigui de menys qualitat, pugin els preus i permetrà que les empreses puguin congelar els aliments durant sis mesos per després servir-los als centres reescalfats”, va assegurar Toni Jiménez, gerent de l’Ampa del Frederic Godàs i treballador del centre. També va assenyalar que això afectarà els petits càterings, perquè “no podran presentar-se als concursos per optar al servei de menjadors i només podrien fer-ho les grans empreses, facilitant la precarietat laboral i perjudicarà el personal contractat per l’Ampa com els monitors, que poden ser acomiadats”. Jiménez conclou que “amb aquest decret només veiem un ànim de lucrar-se per part de les multinacionals i possiblement per part de l’administració”.

Per la seua part, el delegat del departament d’Ensenyament a Lleida, Carles Vega, va assegurar que “el departament sempre s’ha mostrat obert a dialogar i negociar amb totes les parts i la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) no ha recollit la nostra oferta per asseure’s a parlar”, i va recordar que el decret “només és un esborrany”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que és adequat que els nens i nenes facin activitats extraescolars aquest curs?