Catalonia Sacra organitza una visita guiada a l'Església barroca de Sant Martí de Maldà

REDACCIÓ
Publicat: 
11-04-2023
Actualitzat: 11-04-2023 11:26
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Catalonia Sacra organitza una visita guiada a l'Església barroca de Sant Martí de Maldà
    Peu de foto: 
    Catalonia Sacra

L'església de Sant Martí de Maldà (Urgell) va ser declarada Bé Cultural d'Interès Nacional l'any 2017. Una de les seves singularitats és la portada barroca. Començada a inicis del segle XVII, com la resta del temple, va ser finalitzada el 1694 com una façana-retaule per l'escultor targarí Pau Viala. El 2022 ha estat objecte d'una restauració exemplar, amb la qual ha recuperat la seva essència original. Catalonia Sacra proposa pel dissabte 15 d'abril una visita guiada pel Dr. Joan Yeguas, un dels principals especialistes en el barroc a Catalunya, que permetrà conèixer aquest temple de l'Arquebisbat de Tarragona i fixar la mirada en les singularitats de la seva portalada. L'activitat començarà a les 11.30 h amb inscripció prèvia amb un cost de 7 €.

La Vall de Boí, un conjunt romànic abraçat pel paisatge pirinenc
Peu de foto: 
Foto Centre Romànic Boí Taüll

Documentada des del segle XI, no en queda cap rastre de la construcció romànica. L'edifici actual va ser iniciat l'any 1603 i les obres s'allargaren durant tot el segle. Entre 1691 i 1696 s'enllestí la nau, amb les quatre últimes capelles, i el frontis, amb la seva magnífica portada. El campanar es va acabar al segle XVIII i té un volum sorprenent en relació amb el temple. Va ser projectat per Josep Prat Delorta i construït pel mestre de cases Fèlix Borràs. Va resultar molt malmès l'any 1936, igual que la capçalera, i l'any 1943 el conjunt va ser restaurat per l'arquitecte Ignacio de Villalonga. L'edifici consta d'una nau, coberta amb volta d'aresta, amb capelles laterals i presbiteri poligonal.

Una quarantena d'activitats arreu del territori

Catalonia Sacra proposa entre març i novembre més d'una quarantena d'activitats en 15 comarques de Catalunya i una del País Valencià. Aquest festival itinerant, plenament consolidat, dona a conèixer la diversitat, la riquesa i els valors del patrimoni cultural de l'Església. Aquesta onzena edició inclou activitats com visites, itineraris, conferències... des de Saurí (Pallars Sobirà) fins a Morella (els Ports) amb propostes que van des de l'art medieval fins a l'art del segle XXI. Els punts on es fixa el focus també són molt diversos: des de grans conjunts molt coneguts com la Seu Vella de Lleida fins a projectes que mai s'han arribat a executar, com és el cas de les torres que va projectar Gaudí per a l'església de la Colònia Güell.

Comparteix

També t'interessarà