⏯️ Catalunya oferirà assistència a les víctimes greus d'accidents de trànsit

ACN
Publicat: 
21-11-2022
Actualitzat: 21-11-2022 1:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • ⏯️ Catalunya oferirà assistència a les víctimes greus d'accidents de trànsit
    Peu de foto: 
    Foto Jordi Bataller - ACN

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha anunciat la posada en marxa en breu d'un servei d'assistència a les víctimes greus d'accidents de trànsit a Catalunya. "Ben aviat, el mes que ve, hi haurà en funcionament un servei territorialitzat d'assistència a les víctimes greus de trànsit", ha assenyalat Elena. "A vegades parlem només de la xifra més dura, les morts, però darrera els accidents hi ha moltes víctimes que han quedat amb problemes de salut i amb dificultats per tirar endavant. També han de tenir escalf, ajuda i acompanyament", ha continuat el titular d'Interior, que ha assistit a l'acte en record dels morts a la carretera, en el Dia Mundial en Memòria de les Víctimes de Trànsit. "És una tragèdia diària", ha reconegut Elena.

"La vida del meu fill val menys que un contenidor cremat"

El memorial situat al passeig marítim de la Nova Icària de Barcelona –a tocar de l'espigó del Bogatell- ha estat l'escenari escollit per recordar les víctimes de trànsit per part de familiars i autoritats. Una ofrena floral acompanyada de la interpretació al violí de 'My way' ha donat el tret de sortida a un emotiu acte que ha comptat amb el testimoni de mitja dotzena de famílies que han perdut un ésser estimat a la carretera, la majoria joves de menys de 30 anys fruit de la temeritat o imprudència d'un altre conductor. Aquest és el cas de la Maria Pilar Rosanes, mare del Josep, un noi de 20 anys que va perdre la vida després que un cotxe se saltés un revolt a 130 km/h a Galícia i l'envestís mortalment.

"En Josep havia sortit de viatge amb el seu pare i no va tornar a casa. I el culpable, què li va passar? Doncs res, va tornar a casa seva, a la seva vida i ni tan sols va haver de deixar de conduir", ha relatat Rosanes. "I a nosaltres què ens esperava? L'infern", ha puntualitzat la mare del Josep en un colpidor missatge que ha detallat tot el calvari judicial en el que s'han vist involucrats durant aquests dos anys. "Amb uns jutges que no respecten el nostre dolor i una llei que és un insult. La vida del meu fill val menys que un contenidor cremat", ha etzibat Rosanes. "Més de dos anys esperant un judici per a no res. I no pot ser, perquè cada dia hi ha un nou Josep i un altre munt de cors esmicolats", ha sentenciat la mare del Josep, que com moltes altres famílies de víctimes reclamen canvis legals i el reconeixement de la "violència viària".

El conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, i el tinent d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, han pres bona nota dels testimonis dels familiars i han agraït que els qui han patit dolor "ho converteixin ara en acció perquè no el pateixin els altres". "També vull agrair la tasca del Servei d'informació i atenció a les víctimes de trànsit (SIAVT), que enguany ha complert 10 anys i ha atès més de 4.300 consultes", ha comentat Elena. Per la seva banda, Batlle ha reconegut que les xifres enguany a Barcelona no són bones, amb 22 morts als carrers de la capital catalana, 15 de les quals motoristes. "És una dada preocupant, una xacra que no cessa, i estem lluny de l'objectiu de zero víctimes de trànsit", ha apuntat el tinent d'alcalde de Seguretat.   

Comparteix

També t'interessarà