El Govern impulsa un servei d’inclusió de les víctimes de trànsit ferides greus

ACN
Publicat: 
27-01-2023
Actualitzat: 27-01-2023 5:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • El Govern impulsa un servei d’inclusió de les víctimes de trànsit ferides greus
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu (Pixabay)

El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, i el de Drets Socials, Carles Campuzano, han presentat aquest dijous un nou servei d’inclusió de les víctimes de trànsit ferides greus en el seu entorn social, conegut com a Invictes. L’objectiu és promoure i recuperar l’autonomia personal i la vida independent de les víctimes de trànsit ferides greus amb seqüeles, que es troben en situació de discapacitat. A més, el servei treballarà amb la família perquè accepti i sàpiga donar resposta adequada a les limitacions, discapacitats i dificultats permanents o transitòries del seu familiar, i treballarà amb l’entorn social de la víctima per promoure el seu reconeixement i la seva vàlua personal.

Així, es farà un informe de les necessitats de la víctima i s’elaborarà un itinerari per a la seva vida autònoma i independent, orientant sempre sobre els tràmits a realitzar.

Aquest servei el presten des d’aquest mes de gener diferents entitats coordinades per la Fundació Privada ECOM. Disposen d’un equip pluridisciplinari integrat per dos professionals procedents de l’àmbit de la intervenció social (com ara treball social, psicologia, educació social, terapeuta ocupacional) i una persona que exerceix la coordinació i el seguiment dels itineraris d’autonomia personal i vida independent de les víctimes ateses, a més d’una persona de suport administratiu.

El projecte té també entre les seves principals funcions establir la coordinació i els protocols de derivació amb el Servei d’Informació i Atenció de les Víctimes d’accidents de Trànsit (SIAVT), amb les associacions de víctimes d’accidents de trànsit i amb els serveis mèdics de referència en els diferents àmbits territorials.

Comparteix

També t'interessarà