⏯️ Catalunya recupera les colònies escolars i les classes presencials a segon d'universitat

ACN
26-02-2021
  • ⏯️ Catalunya recupera les colònies escolars i les classes presencials a segon d'universitat

El Procicat ha decidit finalment permetre la reobertura de centres comercials entre setmana i també de grans botigues a partir d'aquest dilluns. En aquest últim cas, hauran de reduir la superfície comercial a 400 m2. El gran comerç porta tancat des del passat 7 de gener i ja fa dies que el Govern es plantejava donar-li cert aire, però s'havia aturat la decisió precisament per la frenada en la disminució de casos. També ha aprovat la recuperació de les colònies escolars mantenint el grup bombolla i preveu que els alumnes de segon curs d'universitat puguin tornar a les classes presencials a partir del 8 de març. 

Pel que fa a l'esport, les classes a l'interior de gimnasos podran omplir fins al 30% d'aforament, independentment del nombre d'alumnes. A l'exterior es podrà arribar al 50%, el mateix que a les piscines. Aquesta nova resolució té una durada de 7 dies més.

Aquests són els canvis anunciats aquest divendres en roda de premsa tot apuntant que la resta de mesures es queden com en l'actualitat. No ha estat fins avui El Govern ha decidit aquest dijous al matí donar-se unes hores més per prendre una decisió sobre les restriccions vigents per analitzar a fons les dades, tenint en compte que l'Rt està ara per sobre d'1. Ara bé, des de Salut, tant el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, com la pròpia consellera, Alba Vergés, ja havien apuntat a algun tipus de flexibilització, i el gran comerç estava sobre la taula des de feia dies, ja que porta absolutament tancat des de fa un mes i mig.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?