Catorze pobles de Ribera d’Ebre i el Segrià, contra l’abocador industrial

MARIA MOLINA
11-04-2019
  • Catorze pobles de Ribera d’Ebre i el Segrià, contra l’abocador industrial

Les plataformes Ribera Digna i Almatret Net han convocat per aquest dissabte a les 10 del matí una marxa fins al lloc on es preveu construir l’abocador de residus industrials no perillosos que té el suport dels ajuntaments de Maials, Almatret i Llardecans, al Segrià; i d’onze dels catorze municipis de la comarca de Ribera d’Ebre (tots menys Riba-roja, Tivissa i Ascó), segons fonts d’aquestes plataformes. L’objectiu és veure in situ el lloc on es projecta executar l’abocador “per prendre consciència dels perjudicis que pot ocasionar”, van indicar les mateixes fonts. El punt de sortida serà la plaça dels Arbres de Maials. Els que ho vulguin podran fer el trajecte a peu o amb bicicleta, atesa la proximitat de l’abocador (a 7,5 quilòmetres de Maials i 3 d’Almatret) i també en vehicles propis, ja que no es noliejaran autobusos.

Francisco Gironés, de la plataforma Almatret Net, va indicar que aquests dies s’està treballant per exposar totes les afeccions negatives que pot tenir el complex en el medi ambient.

L’ajuntament de Riba-roja d’Ebre va atorgar el dia 4 d’aquest mes la llicència d’obres a l’UTE Lestaca, formada per Urbaser i Griñó, per començar a construir el dipòsit malgrat que el projecte va quedar paralitzat el dia 21 de març passat després que el Govern actués d’ofici i sol·licités la revisió de la llicència ambiental de la planta, que caduca el 17 de juliol.

Aquell mateix dia la promotora va iniciar el desplegament de maquinària. Com a conseqüència, la conselleria de Territori va cessar l’alcalde de Riba-roja i delegat de Terres de l’Ebre, Antoni Suárez, l’endemà i aquest, al seu torn, va deixar el PDeCAT. Els alcaldes de Lleida confien que el Govern eviti que s’abordi el gruix de les obres i les paralitzi.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Seguiries estrictament les restriccions d'un nou confinament?