⏯️ Cau un grup de tràfic de drogues que operava a Lleida, Barcelona, Alacant i Almeria

ACN
18-06-2021
  • ⏯️ Cau un grup de tràfic de drogues que operava a Lleida, Barcelona, Alacant i Almeria
  • ⏯️ Cau un grup de tràfic de drogues que operava a Lleida, Barcelona, Alacant i Almeria
    Peu de foto: 
    Imatge d'arxiu

La Guàrdia Civil ha desarticulat un grup organitzat dedicat al tràfic de drogues que operava a Lleida, Barcelona, Alacant i Almeria. Han detingut les 9 persones que consideren integrants de la xarxa i han comissat diverses quantitats i tipus de drogues, diners, armes i vehicles. 4 dels detinguts són veïns de Martorell (Baix Llobregat) d'entre 33 i 40 anys. També han detingut un home i una dona de 42 anys de Vilanova del Camí (Anoia), 1 home de 49 d'Igualada, 1 veí d'Esparreguera (Baix Llobregat) de 38 i 1 altre de 44 anys d'Albox (Almeria). 8 són de nacionalitat espanyola i el d'Esparreguera és d'origen marroquí. Tant aquest últim com el veí de Vilanova del Camí i el d'Albox han ingressat a la presó després de declarar davant del jutge.

L'operació es va iniciar a mitjans de 2020, quan la Unitat Orgànica de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Lleida es va assabentar que una organització dedicada al tràfic de cocaïna distribuïa aquesta droga als municipis d'Alpicat i Almacelles, al Segrià. L'operació s'ha dividit en tres parts en diverses localitats de la demarcació de Barcelona (Vilanova del Camí, Rubí, Igualada, Martorell, San Esteve Sesrovires i Esparreguera), a Alacant (Ibi), i a Almeria (Albox) i han comptat amb el suport puntual de la policia espanyola.

En total s'han fet 8 registres en què s'han comissat 5.019 grams de marihuana, 1.586 grams de cocaïna, 424 grams de haixix, 2.266 pastilles d'èxtasis, 53 comprimits d'MDMA així com 635 grams i 112 càpsules de substàncies pendents de d'analitzar. També s'ha trobat 79.600 euros en metàl·lic, 1 revòlver calibre 38, 1 pistola modificada del mateix calibre, munició, material pel funcionament de dos plantacions 'indoor' dedicades al cultiu, producció i tràfic de marihuana així com diversos vehicles.

Als detinguts se'ls acusa d'organització criminal, tràfic de drogues, tinença il·lícita d'armes, defraudació de fluid elèctric i blanqueig de capitals.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta