CCOO i UGT fan una crida a sortir l’1 de Maig per denunciar la precarietat laboral

I. CHIVA
Publicat: 
26-04-2018
Actualitzat: 26-04-2018 9:54
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • CCOO i UGT fan una crida a sortir l’1 de Maig per denunciar la precarietat laboral

CCOO i UGT van presentar ahir conjuntament la mobilització que els dos sindicats han organitzat a Lleida amb motiu de l’1 de Maig. Sota el lema “Ara ens toca a nosaltres”, la secretària general de CCOO a Lleida, Cristina Rodríguez, va explicar que surten al carrer per denunciar la creixent precarietat en l’ocupació. En aquest sentit, va subratllar que el 14% dels treballadors lleidatans són pobres i que nou de cada deu contractes que es firmen a la demarcació són temporals. Així doncs, va advertir que la precarietat laboral està darrere de les creixents desigualtats socials. En aquest sentit, Rodríguez va apuntar a la “voluntat política” del Govern central de fomentar el benefici empresarial mentre que continua sense revertir les conseqüències negatives de la reforma laboral per a la classe treballadora.

En la mateixa línia, el seu homòleg d’UGT, José Luis Aguilà, va incidir que la mobilització sindical és l’“únic instrument per canviar les coses” i pressionar per aconseguir que l’Executiu de Mariano Rajoy elevi el salari mínim interprofessional als 1.000 euros perquè, si els empleats van ser els primers a “estrènyer-se el cinturó” quan va començar la crisi, “és just” que ara es reverteixi el panorama. “Exigim millores salarials i la derogació de la reforma laboral”, va concloure. Arran d’això, el secretari d’Organització de CCOO a Lleida, Carlos Asensio, va apostar per “endurir les posicions” en la negociació col·lectiva ara que han augmentat els beneficis empresarials. Així mateix, Demelsa Mateos, responsable d’Organització d’UGT a Ponent, va denunciar que, en drets laborals, “hem retrocedit trenta anys a causa de la crisi”. “No pot ser que hi hagi treballadors que no arriben a finals de mes”, va indicar.

D’altra banda, Rodríguez va denunciar que el 74% dels llocs de treball a temps parcial a Lleida estiguin ocupats per dones i Aguilà va cridar a mantenir el fil conductor de la mobilització del 8-M i de les dels pensionistes per reinvidicar de nou la igualtat salarial entre homes i dones i la necessitat de revertir les retallades de les pensions per consolidar una veritable recuperació.

Els ERO afecten en dos mesos més de 1.000 treballadors catalans

El nombre de treballadors afectats per expedients de regulació d’ocupació (ERO) a Catalunya durant els mesos de gener i febrer d’aquest any va ascendir a 1.033. Malgrat que aquesta xifra representa una caiguda del 19,7% respecte a les dades del mateix període del 2017, Catalunya ocupa el segon lloc al rànquing estatal d’empleats immersos en regulacions d’ocupació. En aquest sentit, únicament la Comunitat de Madrid, amb 1.837 treballadors implicats, supera el registre català. Respecte a les comarques lleidatanes, els dos primers mesos del 2018, un total de 47 treballadors es van veure afectats per un ERO. D’aquests, 19 es van sotmetre a un procediment d’acomiadament col·lectiu, 4 a suspensió de contracte i 24 a reducció de jornada. Al conjunt de l’Estat, 7.354 treballadors es van veure implicats en regulacions d’ocupació al gener i febrer, un 27,2% menys que el 2017.

Comparteix

També t'interessarà