Celebració unificada del dia escolar de la 'No-violència i la Pau'

REDACCIÓ
29-01-2022
  • Celebració unificada del dia escolar de la 'No-violència i la Pau'

Lleida ha commemorat aquest divendres el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) amb una performance simultània a càrrec d’uns 650 escolars, de 5 centres de la nostra Ciutat, que s’ha realitzat a la plaça de Ricard Viñes i al Parc de l’Aigua.

Els centres participants en aquests espais han estat el Centre d’Educació l’Esperança (amb una vintena alumnes) els Instituts Maria Rúbies (amb uns 90 alumnes), l’INS Joan Oró (amb 10 alumnes) i les Escoles Joc de la Bola (amb 75 alumnes) i Parc de l’Aigua (amb més 450 alumnes) tot i que la mateixa activitat s’ha portat a terme en patis escolars arreu de la ciutat.

Per primera vegada, s’ha organitzat un programa unificat per celebrar aquesta cita, el que ha permès viure un DENIP que ha arribat a múltiples punts de Lleida. Els actes els han treballat conjuntament la Coordinadora d’ONGD i aMS de Lleida, la plataforma Desmilitaritzem l’Educació, l’Associació Lleida per la Unesco i diversos departaments de la regidora d’Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de l’Ajuntament de Lleida.

El lema del DENIP del 2022 és “Mai més bombes sobre escoles”. La performance, creada pel professorat del CFGS de tècniques d’actuació teatral de l’Aula Municipal de Teatre, s’ha basat en la memòria del bombardeig de Lleida i del Liceu Escolar del 2 de novembre de 1937. Les representacions s’ha fet amb l’acompanyament de música en directe pel professorat del Conservatòri i l’Escola Municipal de Música.

La commemoració del DENIP es va iniciar a finals de l’any passat amb una primera fase, que ha consistit en l’elaboració de curtmetratges d’animació a l’aula, amb la tècnica de l’stop motion, i d’acord amb el lema d’enguany. L’activitat compta amb el guiatge del cineasta Emilio Martí i el suport de l’alumnat del cicle d’animació de l’Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol.

Aquesta proposta i els actes del DENIP tindran continuïtat durant l’Animac, (del 3 al 6 de març), on Emilio Martí animarà els dibuixos realitzats per l’alumnat de les escoles de Lleida, amb els carrers de la ciutat com a escenari. El resultat es podrà veure durant la celebració de la mostra, cosa que a projectarà el DENIP més enllà de la ciutat.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta