Cervera Capital Cultural, a punt

X. SANTESMASSES
11-01-2019
  • Cervera Capital Cultural, a punt

Cervera desplegarà tot el seu potencial per convertir-se durant aquest 2019 en la Capital de la Cultura Catalana amb prop de 200 activitats interdisciplinàries i un pressupost global de 2,6 milions d’euros. D’aquests, 475.000 seran per a les activitats creades expressament per a la celebració. En la presentació de l’esdeveniment, l’alcalde, Ramon Royes, va afirmar ahir que “l’objectiu és portar la cultura a tots els racons de la ciutat”, 25 escenaris, i exhibir la creativitat de 260 artistes i creadors del territori de la Segarra i de Lleida. Tot un repte per a la ciutat més petita que ostenta aquest títol. Per fer-ho possible s’ha buscat la impliación de tot el teixit associatiu cultural local, gairebé mig centenar d’entitats.

L’acte inaugural tindrà lloc el dissabte 19 (19h) al Gran Teatre de la Passió. Pep Oriol dirigirà un total de 70 artistes i actors per oferir en 40 minuts el muntatge MEM, que se sustenta en quatre ces: Capital, Cultura, Cervera i Catalunya. Segons Oriol, es tracta d’una obra per a tots els públics que “pretén atansar la cultura en majúscules a Cervera i després portar la cultura local a tot Catalunya”. Oriol va avançar que es tracta d’un muntatge que tindrà present “en clau reivindicativa” el moment que viu el país. La proposta inclourà pinzellades de teatre, música, dansa i arts plàstiques, “realitzada amb gent de casa”.

El primer avenç del que brindarà aquest any el va protagonitzar el grup La Terrasseta de Preixens, amb músics de Tàrrega i Cervera, amb la presentació del que serà l’himne de l’any cultural, una peça de pop rock titulada Surt el sol, cançó que també presidirà la festa de l’Aquelarre.

El gruix de les activitats estarà relacionat amb la música i el patrimoni, dos dels eixos culturals de Cervera. La directora del Conservatori, Estefania Balcells, també comissària de la capitalitat, va avançar que el 3 de febrer el paranimf de la Universitat acollirà una xarrada i un concert de Jordi Savall i que, en el marc del Festival de Pasqua, s’estrenarà la cantata L’espill encantat, amb direcció de Salvador Brotons. Una altra comissària, la directora del Museu Comarcal, Carme Bergés, va anunciar que es recuperaran tocs de campanes, va avançar que es treballa en l’avantprojecte de la Casa de la Festa i que el 8 de juny Cervera acollirà la Trobada de Balls de Diables de Catalunya, amb una vintena de grups i més de 700 diables.

Notícies relacionades: 
Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com t'agrada celebrar la festa de Sant Joan?