Cervera tanca els parcs pel repunt de contagis

REDACCIÓ / X.SANTESMASSES
07-10-2020
  • Cervera tanca els parcs pel repunt de contagis

La Paeria de Cervera va tancar ahir els parcs infantils al registrar-se 40 casos de Covid durant l’última setmana. Segons va explicar l’alcalde, Joan Santacana, també s’ha tancat la zona on pares i estudiants es troben a l’entrada i sortida dels centres educatius. A més, va explicar que es duran a terme tasques de desinfecció dels col·legis i del CAP.

D’altra banda, el departament de Salut ha posat en marxa l’eina digital ContacteCovid.cat per al seguiment i la identificació de contactes de coronavirus, que funciona a partir de la tramesa de SMS. L’objectiu és ajudar en la feina que fan els rastrejadors.

Així doncs, en el moment en què hi hagi un cas sospitós, aquesta eina li proporcionarà l’accés a una pàgina per reportar les seues dades personals i les dels seus contactes. Si finalment dóna positiu, li demanarà la confirmació i ampliació dels contactes estrets identificats prèviament.

Aleshores, als contactes estrets d’un positiu l’SMS els donarà accés a una pàgina amb informació sobre l’aïllament preventiu i la gestió de la baixa laboral.

D’altra banda, el risc de rebrot a la regió sanitària de Lleida s’ha disparat 40 punts, fins als 185,39, encara que segueix per sota de la mitjana catalana (215). També ha pujat 52 punts al Pirineu, amb 276,42. Així mateix, Salut va notificar 63 casos més al pla i 21 al Pirineu i el total s’eleva als 13.937.

Comparteix

També t'interessarà