Cervera tindrà zona blava gratis amb temps limitat

X. SANTESMASSES
29-01-2021
  • Cervera tindrà zona blava gratis amb temps limitat
  • Cervera tindrà zona blava gratis amb temps limitat

La Paeria de Cervera projecta una zona blava gratuïta, amb estacionament per temps limitat entre seixanta o noranta minuts. La proposta la va presentar ahir el regidor Jordi Pons a la Taula de Mobilitat formada per edils, tècnics municipals, transportistes, comerciants i veïns a fi de consensuar un nou model d’estacionament a càrrec de la Paeria.

A la proposta s’inclouen les places que fins al passat 31 de desembre estaven marcades com a zona blava i s’hi afegeix la rambla Lluís Sanpere.

En total sumen unes 250 places regulades al centre històric, a més de les 300 gratuïtes ja existents a l’entorn de la zona comercial. Pons va explicar que un servei municipal de vigilants passarà a fer-se càrrec del control de l’estacionament en lloc de la policia local.

El consistori busca un equilibri entre donar temps als conductors per dur a terme gestions a Cervera una vegada aparquin el cotxe i aconseguir prou rotació de vehicles a les places d’aparcament limitat. Amb l’anterior sistema de parquímetres, l’empresa concessionària cobrava la recaptació en concepte d’arrendament d’aquests aparells.

Aquesta nova proposta es complementa amb altres mesures per aconseguir una mobilitat més sostenible i descongestionar els estacionaments. Totes estan condicionades a l’aprovació dels pressupostos, que es presentaran el mes de febrer. Planteja recuperar el bus urbà i un projecte en tres anys per a un carril bici, amb una inversió d’aproximadament 250.000 euros. També preveu millorar i ampliar l’entorn dels passos de vianants per evitar que s’hi aparqui al costat.

Així mateix, preveu eliminar les pilones que limiten l’accés al centre i substituir-les per un sistema de control fotogràfic basat en matrícules autoritzades i horaris limitats de càrrega i descàrrega.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?