Chacón es compromet a que el territori no es quedi al marge de la recuperació econòmica

REDACCIÓ
06-06-2021
  • Àngels Chacón es compromet a que el territori no es quedi al marge de la recuperació econòmica
    Peu de foto: 
    Àngels Chacón es compromet a que el territori no es quedi al marge de la recuperació econòmica

Àngels Chacón, candidata a Secretària General del PDeCAT, ha efectuat aquest dissabte una visita a la 148a edició de la Fira de Sant Josep de Mollerussa, que se celebra aquest dissabte a la capital del Pla d’Urgell.

Chacón ha estat acompanyats per l’alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, i pel vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre, així com per una representació de càrrecs institucionals i alcaldes i alcaldesses del partit.

La candidata a Secretària General del PDeCAT ha aprofitat la seva estada a Mollerussa per deixar molt clara la seva voluntat d’estar molt amatent i vigilant per tal que les comarques de Lleida, del Pirineu i l’Aran no es quedin fora de l’esperada recuperació econòmica que es pot viure en els anys vinents.

Així, Chacón ha començat la seva valoració expressant la seva satisfacció pel fet que s’hagi pogut celebrar la Fira de Sant Josep, de la que ja dit que “és la primera fira que es fa presencialment fora de Barcelona”, un fet que evidencia“la voluntat dels expositors, la voluntat del territori i també la d’un equip de govern persistent” i que ha volgut celebrar una fira que és “el suposat inici de la recuperació”.

Sant Josep uneix, doncs, segons Chacón, dos elements clau, que són “principi de reactivació i eix territorial”, motiu pel qual ha dit que “estarem molt atents a com es pivota aquesta recuperació, i si aquesta recuperació basada en una economia sostenible i en el coneixement, integra també el territori”. Un compromís sobre el que ha insistit tot dient que “estarem vigilant si sortim de la centralitat i realment comencem a pensar que les oportunitats econòmiques són també en els territoris, són també fora de l’àrea metropolitana de Barcelona”.

En aquest mateix sentit, Àngles Chacón ha remarcat que, “quan hi ha una fira com la de Mollerussa, es genera activitat, hi ha un ambient de reactivació, però després de la fira ve el dia a dia. I és en aquest dia a dia on estarem molt atents, com a partit, veient si les demandes territorials de tota la zona de Lleida i Pirineus realment es compleixen”, i si també elements com els fons Next Generation es veuen “reflectits al territori”.

Per tot plegat, Chacón ha reiterat que, al PDeCAT, som “no només creients, sinó practicants, d’aquesta integració de les necessitats i de les diversitats territorials en les estratègies de Catalunya”. “Tinc claríssim, sempre ho he dit, que aquest creixement sostenible i basat en el coneixement que hem de fer per posicionar-nos arreu del món, o l’apliquem també als territoris o Catalunya quedarà incomplerta”, ha afegit.

Per la seva part, l’alcalde de Mollerussa i portaveu del Partit Demòcrata Marc Solsona ha dit que “Sant Josep és un aparador per a l’activitat econòmica i perquè demostra que les fires són importants”, a la vegada que ha recordat que Chacón, com a consellera d’Empresa que va ser, “sempre havia tingut una mirada especial envers Mollerussa i la Fira de Sant Josep”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta