The Chain Smokers Band, o com deixar-se portar per la música negra

LLEIDACOM / Gerard Amigó
16-11-2018
  • The Chain Smokers Band, o com deixar-se portar per la música negra

The Chain Smokers Band és una banda lleidatana que combina el rhytm & blues, el blues, el funk i el soul per fer gaudir als amants de la ‘black music’, la música negra. La seva proposta és oferir cançons pròpies en aquest estil i altres cançons on versionen a artistes americans coneguts com Ray Charles, Otis Redding, Howlin Wolf o Sam Cooke.

La banda neix l’any 2016 amb el retrobament de dos amics, l’Ivan Oliveras, ex cantant de Dead Celebrities i l’Edu Pérez, ex guitarrista en grups com S.E.O o Satyva 333. Els dos van començar un projecte anomenat ‘The Black Music’, en els que interpretaven tant temes propis com versions, arribant a gravar el seu primer single ‘Frontera’. Van finalitzar la gira amb més de 50 concerts, aconseguint ser finalistes del Festival de Blues d’Albatàrrec.

L’any passat el grup va anar centrant més el repertori cap al rhytm&soul, incorporant a la banda dos músics nous. Per tant, actualment la banda està formada per l’Ivan Oliveras (cantant i harmònica), Edu Pérez (guitarrista),  David Garcia (baix) i David Vall (bateria). “The Chain Smokers Band traduït vindria a ser los fumadores empedernidos. Era un nom que ens agradava i encaixava amb el que estàvem buscant, gran part dels membres de la banda som fumadors, i creiem que era el nom ideal”, explica David Garcia.

Triomfar en el món de la música tothom sap que no és fàcil, però sí hi ha una clau per està més aprop de l’èxit, és la bona relació en un grup humà. En David Garcia ho té molt clar: “Si alguna cosa destaco de la banda és el gran feeling que tenim entre nosaltres “. Això els ajuda a posar-se d’acord en totes les decisions i també pel que fa a les lletres de les cançons. L’Edu és qui habitualment porta una proposta de melodia i a partir d’aquí ho desenvolupen entre tots.

Les cançons són sempre en anglès i tracten sobre temes variats que van des de l’amor fins a la protesta. Són lletres amb certs moments compromeses amb situacions concretes de la vida quotidiana. Les músiques estan treballades amb molta importància del so de cada instrument, per cuidar cada detall de les cançons. “Ens agrada transmetre a través de les cançons les vivències que tenim nosaltres, pero no de forma intencionada. El que busquem és que tant les lletres com la melodia siguin fluides i tinguin cohesió”, indiquen.

El segon single de la banda lleidatana, el primer amb la banda al complet van ser tres temes de ‘Rhythm&Soul’, publicat el 2017. “Estem molt contents pel resultat final del disc. No acostumem a tornar a escoltar-nos els temes un cop publicats, però realment estem satisfets de cada un dels tres temes. Un de ritme més ràpìd, l’altre d’un estil jamaicà i un de rhythm&blues.

Des de la incorporació dels nous membres, la banda ha fet una trentena de concerts, i han participat en festivals com el Old Rooster Music Fest, el Festival de Blues de Albatàrrec o Calling Rock Fest. “L’experiència musical és i ha estat molt bona, però el que lamentem és la situació del sector, tot està molt complicat, i has de trucar moltes portes per trobar bolos”, indica David Garcia.

De cara al futur no es volen marcar reptes, però en un futur immediat el que tenen en ment és gravar el disc i presentar-lo primer a Lleida, i no descarten portar la seva música ciutats com Saragossa i València.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que en els últims anys s'han incrementat la intolerància en la nostra societat?