Ciència i art a CaixaForum

REDACCIÓ
07-09-2019
  • Ciència i art a CaixaForum
  • Ciència i art a CaixaForum

La programació d’exposicions de la nova temporada de CaixaForum Lleida arrancarà el 26 de setembre amb Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?, una mostra de caràcter científic que endinsarà els visitants en l’aventura d’explorar com pot ser el nostre futur. Una mostra molt interactiva que posarà sobre la taula alguns dels interrogants més significatius per al segle XXI: quants serem?, com i de què viurem?, com podrem afrontar els grans desafiaments que se’ns presenten?

Si aquesta exposició representa un viatge al futur immediat, a partir del 19 de març, CaixaForum es traslladarà a les primeres dècades del segle XX per revisitar les avantguardes artístiques europees en una mostra amb més de 160 obres de la col·lecció de l’IVAM de València d’artistes tan destacats com André Breton, Juan Gris, Man Ray, Joan Miró, Walter Gropius, Joaquim Torres-García, George Grosz, Francis Picabia, Paul Klee, Aleksandr Rodtxenko, Olga Rozanova, Julio González, Jean Arp, Robert i Sonia Delaunay i Max Ernst.

La programació d’activitats s’emmarca en un curs especial, en el qual es compleix el centenari de l’edifici on s’ubica el centre cultural –ideat per l’arquitecte Francesc de Paula Morera i Gatell el 1919– i el trenta aniversari de l’estrena de CaixaForum a l’antic cine Viñes de Lleida.

Així, s’ha previst també un ampli cartell d’activitats per a tots els públics de música, teatre, cine i conferències, amb figures com el pianista Marco Mezquida i la cantant Maria Arnal o espectacles com l’òpera familiar de Papageno o el festival d’art NanoArts.

Val a destacar que CaixaForum va tancar el passat curs 2018-19 amb més de 111.000 visitants, que van participar en les 659 activitats que es van organitzar al centre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

T'agrada l'enllumenat i la decoració de Nadal als carrers de Lleida?

Carregant...
Load next