Cinc calderes de biomassa escalfaran edificis públics

X. RODRÍGUEZ
06-01-2018
  • Cinc calderes de biomassa escalfaran edificis públics

El Conselh Generau preveu instal·lar calderes de biomassa en alguns edificis públics, en el marc d’un acord amb els municipis d’Aran per a la neteja de les pistes forestals per obtenir d’aquesta manera biomassa. En concret, la intenció és col·locar-les a l’hospital, la residència de Sant Antoni i també a la de Les, a més d’al parc de bombers i l’alberg Era Garona. El síndic, Carlos Barrera, va assegurar que alguna d’aquestes calderes ja podria entrar en funcionament aquest mateix any i va apuntar que el concurs per a la neteja de les pistes ja està enllestit administrativament i que durant les pròximes setmanes sortirà a licitació.

A la primera reunió del Conselh Consultiu d’Aran, que reuneix primers edils, conselhers i alcaldes pedanis, que se celebrarà el dijous 18 de gener, es debatrà sobre la gestió de les pistes forestals i sobre un conveni amb els municipis de la Val per al finançament de la conservació. Un altre dels temes que es tractaran en aquesta primera trobada del Conselh Consultiu serà la necessitat d’ampliar els punts de recollida d’escombraries a causa de les queixes de diversos alcaldes per la presència de contenidors desbordats. Barrera va avançar que també s’actualitzarà un conveni per a la prestació conjunta del servei de taxis de la Val d’Aran, que s’ha de renovar cada quatre anys i manté les condicions de l’anterior.

Tornen les queixes a Aran per contenidors desbordats

Diversos alcaldes d’Aran es van queixar ahir per la presència de contenidors desbordats per Cap d’Any. Els primers edils van assegurar que “a tota la Val hi ha hagut un altre cop acumulació d’escombraries” i que els turistes es van queixar per l’estat dels contenidors. A més, van recordar que pel pont de la Puríssima i en anys anteriors ja es van registrar episodis semblants. El síndic, Carlos Barrera, va apuntar que han demanat a l’empresa responsable un informe per saber qui és el responsable de la “deficiència” que denuncien els alcaldes.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Els plans per aquestes vacances són...