Cinc escoles de Lleida posaran en marxa aules STEAM el proper curs

REDACCIÓ / Lourdes Farré
Publicat: 
10-06-2024
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cinc escoles de Lleida posaran en marxa aules STEAM el proper curs
    Peu de foto: 
    Formació de mestres a l'Espai STEM de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social ©FEPTS-UdL

Les escoles La Creu (Torrefarrera), El Tallat (Sant Martí de Maldà), ZER Alt Segrià (Vilanova de Segrià), Pràctiques II i el Col·legi Episcopal de Lleida estrenaran el curs vinent una aula STEAM (ciència, tecnologia, enginyeria, art i matemàtiques). A més, l'Arnau Berenguer (Palau d'Anglesola) i l'Espiga de Lleida ampliaran les seves aules STEAM ja existents. Això serà possible gràcies al projecte de la Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social (FEPTS) de la Universitat de Lleida: UnimSTEM: proposta integradora universitat-centres per al desenvolupament de competències STEAM i digitals docents (CDD), que ha finalitzat aquest mes.

UnimSTEM es va posar en marxa el setembre passat amb l'objectiu d'establir una xarxa de col·laboració universitat-escoles per dissenyar recursos i estratègies d'aprenentatge que promoguin les competències docents digitals en els àmbits tecnològic i científic a l'educació primària. El projecte inclou activitats formatives semipresencials per als 32 mestres participants i la dinamització o posada en marxa d'aules digitals STEAM.

Finançat per la Generalitat de Catalunya, el projecte ha permès l'elaboració d'estratègies didàctiques i situacions d'aprenentatge basades en tecnologies digitals, que es publicaran en accés obert. També ha facilitat l'adquisició de recursos pedagògics tecnològics, com ara tauletes, equips de robòtica, microscopis digitals, impressores 3D i ulleres de realitat virtual, per equipar les aules de cadascun dels centres educatius.

Comparteix

També t'interessarà