Cinc joves ucraïnesos fan un voluntariat europeu a Lleida

REDACCIÓ
Publicat: 
23-06-2022
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cinc joves ucraïnesos fan un voluntariat europeu a Lleida
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

El paer en cap, Miquel Pueyo, acompanyat de la tinent d'alcalde, Sandra Castro, i el regidor de Joventut, Festes, Tradicions i Esports, Ignasi Amor, ha rebut els cinc joves ucraïnesos que estan realitzant un voluntariat europeu a Lleida. I és que l’Ajuntament de Lleida els acull després que arribessin a la ciutat fugint de la guerra. Col·laboren en projectes municipals gràcies al programa Cos Europeu de Solidaritat de la UE.

Ruslana Babenko, Liubov Ryga, Oleksandra Tsabii, Viacheslav Mironchenko i Mohammed ElHamzaoui son 3 noies i 2 nois que vivien el seu dia a dia com qualsevol altra persona jove a Ucraïna, fins que amb l’esclat de la guerra, van haver de fugir del seu país pensant en un futur millor. Lleida ha estat el seu destí i des de LleidaJove, amb el suport del Departament de Drets Civils i persones ucraïneses que viuen aquí, s’ha treballat perquè aquests joves s’incorporin en diferents departaments municipals, com son Educació, Drets Civils, Benestar Social i Joventut, iniciant els seus voluntariats al llarg del passat mes de maig i s’hi estaran entre 6 i 12 mesos col·laborant en diversos projectes de la Paeria.

El fet de realitzar un voluntariat té un doble objectiu. Primer, els permet gaudir d’aquesta oportunitat de fer un voluntariat de llarga durada amb totes les garanties i d’adquirir coneixements, habilitats i competències en l’àmbit de l’educació no formal i, segon, promocionar més que mai les pròpies premisses d’aquest programa: solidaritat, altruisme, amistat, inclusió, respecte, democràcia, participació, ciutadania europea...

Són joves motivats per col·laborar en projectes de voluntariat amb la finalitat de participar en activitats transnacionals solidàries al servei de la col·lectivitat. Aquesta acció permet a joves de 18 a 30 anys realitzar voluntariats en un altre país europeu, coneixent la realitat social, cultural, política i econòmica de les ciutats i països on hi van, alhora que es familiaritzen amb l’entitat que els acull, els projectes que desenvolupa i amb la població amb la qual hi intervenen.

Aquest voluntariat és possible gràcies al finançament de la UE, a través del programa “Cos europeu de solidaritat” i a la gestió que es realitza des del Departament de Joventut – LleidaJove, com a departament que gestiona aquest programa que s’adreça a l’acollida de joves europeus i alhora ofereix l’oportunitat a joves de la nostra ciutat de participar en projectes d’entitats d’altres països, sempre amb la finalitat de realitzar un voluntariat europeu i gaudir d’aquesta experiència d’aprenentatge i mobilitat juvenil.

Comparteix

També t'interessarà