Cinc propostes per acudir al teatre aquest gener

LLEIDACOM / Lourdes Farré
13-01-2021
  • Cinc propostes per acudir al teatre aquest gener

Fa uns mesos es feia viral la campanya #CulturaSegura, d'un sector indignat que a conseqüència de la pandèmia es veu privat d'exercir el seu treball.

Des de Lleida.com confiem en la necessitat del consum de la cultura, d'enriquir-nos a través d'ella en el nostre temps d'oci, i de permetre'ns sentir totes les emocions que aquesta ens aporta.

Avui parlem concretament del teatre, l'art d'explicar històries en viu i en un mateix espai, que en la nostra llengua es remunta a l'època medieval. A continuació us convidem a gaudir de 5 espectacles teatrals que és fan en el mes de gener a les nostres terres de Ponent.

Fragile - Fadunito
Fragile - Fadunito

Un espectacle sense text, emotiu i colpidor basat en l'experiència personal de patir càncer. Ens parla de la fragilitat, i del fet de ser conscients d'aquesta com a via cap a la lucidesa. Del valor de les petites coses, i de la vida.

Una història explicada com a metàfora, per arribar a l'experiència de moltes persones que han viscut el càncer de prop, sigui en primera persona, d'un familiar o d'un amic, i també a totes aquelles que l'hauran d'experimentar en un futur.

Les aventures del lleó vergonyós - El Pot Petit (17 de gener) – Teatre Foment, Juneda

Les aventures del lleó vergonyós - El Pot Petit
Les aventures del lleó vergonyós - El Pot Petit

Una de les companyies que ha transformat l'espectacle infantil en català, arriba amb titelles, música en directe i una funció en format íntim i reduït, perfecte per anar-hi en família.

Un tigre, un lleó, un cavall, un gall i molts altres animals són els protagonistes d'un viatge trepidant en què viuran per primera vegada les emocions bàsiques: la por, l'alegria, la tristesa, la ràbia... Sentiments que aprendran a reconèixer, acceptar i compartir. Un espectacle que els més petits de la casa recordaran sempre!

Bogumer - Cia. Vero Cendoya (23 de gener) – La Llotja, Lleida

Bogumer - Cia. Vero Cendoya
Bogumer - Cia. Vero Cendoya

Un espectacle inclusiu i intergeneracional, en què cinc intèrprets de la Cia. Vero Cendoya treballaran amb dos intèrprets amb discapacitat intel·lectual. Un espectacle inspirat en la Rússia de principis del segle XX, en què els protagonistes es relacionen i ballen immersos en un entorn de caos absolut.

Aquest obra, és el resultat de set anys d'experiència de la directora en el món de la dansa amb col·lectius de diversitat funcional.

Mexicatas - Sergi Belbel (23 de gener) – Teatre Foment, Juneda

Mexicatas - Sergi Belbel
Mexicatas - Sergi Belbel

Vuit actrius mexicanes ens expliquem les seves experiències, particulars i col·lectives, durant el seu exili per les terres catalanes. Una obra teatral formada en dotze escenes independents, de tall minimalista i amb un especial sentit de l'humor, algunes gotes de drama, quatre o cinc cançons i un gran desplegament d'energia.

Trasllada't i gaudeix d'una experiència d'aires, aromes, sorolls i espècies profundament mexicanes, barrejades amb la suau brisa humida, enganxosa i traïdora de la mediterrània.

Per fi sol! - Carles Sans (24 de gener) – Teatre Municipal, Balaguer

Per fi sol - Carles Sans
Per fi sol - Carles Sans

Carles Sans, un dels membres fundadors de la companyia teatral Tricicle, ens presenta Per fi sol!, un espectacle basat en fets reals, per parlar d'ocurrents i divertides anècdotes professionals i personals viscudes durant el període de vigor de la companyia.

Confessions tan sorprenents com que abans de convèncer als seus socis de formar una companyia es va interessar per les seves parelles (les parelles d'ells), o sobre com va aconseguir superar la seva última colonoscòpia mentre la doctora li parlava de Tricicle.

Per fi sol!, no és únicament un monòleg. És un espectacle que combina el que es diu i com es diu, a través del gest i la paraula de Carles Sans, el qual perfila una galeria de divertits i entranyables personatges, aconseguint una fantàstica empatia entre actor i espectadors.

I per encetar el mes de febrer, et recomanem una comèdia divertida i punyent al voltant de la realitat de la gent gran, que parla sobre l'amistat, l'amor, la vellesa i la solitud.

Un dia qualsevol - Les Antonietes (07 de febrer) – Gran Teatre de la Passió, Cervera

Un dia qualsevol - Les Antonietes
Un dia qualsevol - Les Antonietes

La història d'una dona de setanta-set anys que es diu Marta, però sempre s'ha volgut dir Solange. Aprofitant que el seu marit s'acaba de morir i ha hagut de traslladar-se a la residència Bon Repòs, ha decidit canviar-se el nom. A la residència, hi coneixerà l'Ernest i el Mateu. Dos avis que malauradament s'han acostumat a avorrir-se i discutir passadís amunt, passadís avall. La influència de la Solange i les seves ganes de viure en l'apatia dels dos amics acabarà provocant un munt de situacions absurdes i divertides que complicaran i de quina manera, la vida de la Rosa, la directora de la residència. Com diu un dels personatges: "la vida és massa curta per viure només cent anys".


Aquesta és la nostra varietat de propostes teatrals per a gaudir durant aquest mes, i començar l'any apostant per l'entreteniment i la cultura.

I sobretot, recorda sempre complir amb les mesures de seguretat recomanades per a frenar el contagi de la Covid-19, demostrem entre tots que podem gaudir de la cultura d'una forma segura!

Per a més informació sobre la nostra aposta cultural consulta l’agenda cultural de Lleida.com a la nostra secció de teatre.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta