Consumeix cultura: Millora la teva qualitat de vida i dona suport l'economia al teu entorn

LLEIDACOM
01-01-2021
  • Consumeix cultura: Millora la teva qualitat de vida i dona suport l'economia al teu entorn

En l'inquietant moment actual que estem vivint, envoltats d'incerteses, intentem aconseguir un equilibri entre evitar el caos mortal al qual ens ha abocat la pandèmia i la urgent necessitat de mantenir en funcionament una activitat econòmica que preservi els nostres mitjans de vida. 

Entre mig d'aquestes dues grans realitats, el sector cultural, gairebé intangible, però sempre omnipresent, té una gran importància en les nostres societats avançades perquè la cultura, penetrant en tots els àmbits de la vida, en una societat evolucionada i cohesionada afavoreix, a més de la creativitat, la mobilització i redistribució dels recursos econòmics disponibles. 

La Cultura és un immens recurs social que pot contribuir a mantenir, dinamitzar i redistribuir l'activitat econòmica. La seva principal matèria primera és la creativitat i uns recursos d'hores disponibles que, si no s'arriben a utilitzar, desapareixen. La Cultura és un valor afegit que tots podem incorporar en els actes i situacions de la nostra vida. És incorporar un plus, propòsit o motivació extra a allò que fem o produïm (un somriure, un consell, una bonica presentació, perfeccionar la usabilitat o l'estètica del que fem, una salutació cordial, contribuir a fer més amigable l'entorn, investigar per a millorar la comunicació).

Cultura és la senya d'identitat de l'ésser humà enfront de la naturalesa. És selecció, esforç, obtenció i cerca dels seus motius per a perfeccionar-se i preservar la seva petjada.  Cultura és fer, dir, comportar-se d'una manera que provoqui o descobreixi motius perquè la vida resulti interessant.  Cultura és humor, art, bellesa, harmonia, coneixement, cerca, camí, descobriment, llengua, normes, creació, recreació, creences, valors, tertúlies, educació, estudi, ciència, música, teatre, museus, periodisme, cinema, biblioteques, literatura, pintura, escultura, gastronomia, arquitectura, fotografia, dansa, poesia, esport, recerca, ensenyament, filosofia, cortesia, treball ben fet, cerca de l'excel·lència, elements tots ells que es desenvolupen i expressen en un context social.

Es fa cultura quan es donen a conèixer les idees i les obres que al llarg de la història i en el nostre present creen el pensament i la percepció de la nostra realitat. Inclou llengua, processos, maneres de vida, costums, tradicions, hàbits, valors, patrons, eines, béns materials i coneixement La cultura es promou adquirint, descobrint i difonent coneixements En aquestes festes de cap d'any, tenim una bona oportunitat de millorar la nostra qualitat de vida aprofitant l'oferta cultural disponible en el territori.

Comparteix

També t'interessarà