Cinemón Xic dona a conèixer referents femenines en un taller infantil de xapes

REDACCIÓ
Publicat: 
18-11-2023
Actualitzat: 18-11-2023 18:09
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Cinemón Xic dona a conèixer referents femenines en un taller infantil de xapes
    Peu de foto: 
    Ajuntament de Lleida

Cinemón Xic, el cicle de cinema infantil en valors que organitza la Paeria, ha projectat la pel·lícula Manducàlia” aquest dissabte a la tarda a l’Screenbox. La quarta sessió del programa ha tornat a ser un èxit, omplint les tres sales reservades d’aquest cinema. Prèviament, l’àrea de Cooperació ha preparat un taller de “Xapes feministes” perquè els nens i les nenes de Lleida coneguin personatges referents femenines, com Simone de Beavoir, Ella Fitzgerald, Kishida Tshiko, Harriet Tubman o Virginia Woolf. Els nois i noies que han participat en l’activitat, que s’ha fet a la plaça de Josep Prenafeta, davant l’Auditori municipal, s’han emportat les xapes que han fet amb les cares de les seves “heroïnes”, reflexionant sobre la lluita d’aquestes dones i el seu paper a la història.

Nou èxit de públic en la 3a sessió del Cinemón Xic de Lleida
Peu de foto: 
Ajuntament de Lleida

La tinent d’alcalde Cristina Morón ha comentat que aquesta iniciativa ofereix un espai de reflexió familiar, adreçat especialment al públic infantil i juvenil. En aquesta 8a edició s’ha posat l’atenció en l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible – ODS 5: equitat de gènere. La tinent d'alcalde ha comentat que es fomenten mirades i valors diversos, com l'empatia, el treball en equip, etc. Amb activitats, tallers i la projecció de pel·lícules, es tracten temes per potenciar una mirada crítica dels infants cap a les desigualtats i les injustícies, alhora que es fomenta la tolerància activa cap a la diferència, amb un principi inalienable: el respecte a la dignitat de la persona humana. A la web de cooperació, es facilita material educatiu de suport, per tal que les famílies treballin a casa valors entorn de l’equitat de gènere (ODS 5).

El llargmetratge “Manducàlia”, de Chen LiaoYu (Xina), explica que la galàxia Manducàlia, que està feta totalment de menjar, està en perill. Les heroïnes de la pel·lícula, la Penny, la Dumpling i el Podge s’uneixen en una missió Intergalàctica per salvar la seva llar. (Durada: 84’, 6+ anys). 

La 5a i última sessió de Cinemón Xic és una de les novetats d’aquesta edició. És la Mini-mons, que tindrà lloc el dissabte que ve, dia 25, al matí, a l’Orfeó Lleidatà. Primer, amb teatre, i després amb cinema.

11 h - Teatre - Carretó de contes, 30’ (2-4 anys). Companyia Festuc. Teatre. Dir.: Pere Pàmpols. Un viatge, màgic i divertit, al món de les bestioles que ajudaran la nostra protagonista a trobar el seu camí. Puja’t al nostre carretó i endinsa’t al paradís dels somnis.

11.30 h Curtmetratge “Hope”, 9’ (2-4 anys): "Hope" mostra el camí d'una tortuga marina acabada de néixer, l’Aqua, des de la platja fins al mar. Durant el viatge, s'enfronta a molts obstacles, des de la contaminació provocada pels humans fins a diferents depredadors.

Comparteix

També t'interessarà