Circ i teatre aquest cap de setmana a Lleida

REDACCIÓ
19-01-2022
  • Circ i teatre aquest cap de setmana a Lleida

LaTemporada Lleida ha programat per a aquest cap de setmana un espectacle de circ i un altre de teatre. El primer serà dissabte, a les 20 hores, amb “Nuye’ de la companyia catalana de circ Eia, al Teatre de la Llotja. El Teatre Municipal de l’Escorxador acollirà diumenge, a les 18 h, “Les croquetes oblidades” de Les Bianchis que aborda el tema de com parlar de la mort als infants. Col·loqui després de la funció amb Suport al Dol Ponent i Llavors de Vincle

La mort contada als infants de la mà de Les Bianchis

“Les croquetes oblidades” explica la història de la Pepa, una nena vital i amb una gran imaginació, que acaba de perdre la seva àvia i està intentant adaptar-se a una nova escola, uns nous amics i una nova ciutat. Enganxada a una manta que l’ajuda a dormir i enfadada amb les seves dues mares perquè no recorden la recepta de les croquetes de l’àvia, la Pepa emprendrà un viatge cap al País del Xim Pum, l’indret màgic on van a parar les coses oblidades. El dol per una àvia, per una ciutat, pel gust d’una croqueta, per un record, per un objecte perdut, el dol de fer-se gran. El dol per tot allò que estimem. És bo, sentir-lo? O hi hem de passar de puntetes? “Les croquetes oblidades” parla de la possibilitat de viure totes les parts de la vida, també les que a vegades ens poden fer mal.

Després de la funció s’ha programat un debat que anirà a càrrec de Suport al Dol Ponent i que compta amb la col·laboració de Llavors de Vincle.

‘Nuye’, acrobàcies i metàfora de complementar-nos a través de les relacions de parella

La companyia catalana de circ Eia actua aquest dissabte, a les 20 h, al Teatre de la Llotja, amb l’espectacle ‘Nuye’, recomanat a partir de 8 anys. Una proposta circense i coreogràfica per a sis acròbates que sorgeix de l’exploració de les diverses dinàmiques de les relacions de parella i que recull el nostre anar i venir entre un mateix i els altres, en una recerca constant per a completar-nos.

Despertem en un lloc solitari després d’un llarg aïllament. Ens falta quelcom. Comencem a buscar al nostre interior fins que el xoc amb el món exterior ens fa adonar de la necessitat de connectar amb l’altre, amb l’altra. I poder tocar-nos, donar-nos la mà, abraçar-nos, compartir-nos…

Tot té lloc en un escenari ocupat per una paret modular que pren vida, amb els seus forats, portes i un trampolí i que, com nosaltres, té moltes cares.

“En el treball de coreografia acrobàtica enllacen les figures fins a traslladar la dificultat tècnica a un preciós camp de moviment molt plàstic” Jordi Bordes, crític Un circ màgic a recomana.cat

Les entrades per als espectacles es poden comprar a les taquilles de l'Auditori Municipal Enric Granados, Teatre de la Llotja, Teatre Municipal de l'Escorxador i a l'oficina de Turisme de Lleida i al web de LaTemporada Lleida.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta