Circ Picat llueix més que mai amb èxit de públic

REDACCIÓ
01-07-2019
  • Circ Picat llueix més que mai amb èxit de públic
  • Circ Picat llueix més que mai amb èxit de públic

Alpicat va abaixar ahir el teló del Festival de Circ i Arts en Viu Circ Picat, un esdeveniment que en la seua sisena edició va lluir amb més força que mai. Ho va aconseguir després de desafiar la forta calor d’aquests dies al combatre-la amb unes propostes escèniques que van reunir un gran nombre d’espectadors. De fet, a falta dels últims números de la nit, l’organització va apuntar que “es complirà l’expectativa d’acostar-se a les 12.000 persones al sumar les 3 jornades, amb 30 representacions en 13 espais diferents de la localitat”, amb la qual cosa “Alpicat s’ha confirmat com el punt de trobada i de referència del circ a les comarques de Ponent”.

Organitzat per l’ajuntament, l’alcalde, Joan Gilart, va repassar la història del Circ Picat, des que va començar, ara fa sis anys, “amb més aviat pocs recursos i com una aposta municipal per una disciplina poc estesa entre nosaltres com és el circ”. Malgrat això, Gilart va considerar que “hem anat aprenent i hem anat creixent” fins al punt de convertir-se en tot un referent, amb “un nombre creixent de dies de festival, de companyies participants i d’espais,”, i sempre situant “ la qualitat com un element clau en la proposta”. “qualitat en els espectacles i sobretot en els serveis que s’ofereixen als visitants”, va afegir l’alcalde, sempre buscant captar un públic familiar que cada vegada és més fidel i que encaixa a la perfecció amb les dates del Circ Picat, a cavall del final del curs escolar i l’inici de les vacances d’estiu. L’encaix d’aquest públic familiar també ve facilitat pel fet que es tracta d’un públic “jove i dinàmic”, com ho és també el que forma el gruix de la població d’Alpicat, de manera que tot això deriva en “una proposta que any rere any va a més”.

Per tot això, la valoració de l’organització, amb Jordi Escuer al capdavant de la direcció, no va poder ser més positiva. D’aquesta manera, Circ Picat va reeditar el format de tres dies d’espectacles durant els quals van actuar 22 companyies i van poder veure’s 30 representacions diferents. També es va estrenar el nou Espai Solidari, en el qual entitats solidàries de Ponent van mostrar la tasca que duen a terme sobre el problema de les migracions forçoses.

Comparteix

També t'interessarà