Cita prèvia per accedir al cementiri de Lleida per Tots Sants

REDACCIÓ
25-10-2020
  • Cita prèvia per accedir al cementiri de Lleida per Tots Sants
  • Cita prèvia per accedir al cementiri de Lleida per Tots Sants

L’Ajuntament de Lleida ha establert el requeriment de cita prèvia per accedir al Cementiri Municipal els dies 30 i 31 d’octubre i 1 de novembre, jornades de màxima afluència de ciutadans i ciutadanes amb motiu de la celebració de Tots Sants, per tal de donar compliment a les mesures de seguretat per la pandèmia. La Regidoria de Salut ha habilitat dues vies per sol·licitat la cita prèvia: a través de la web de l’Ajuntament, i a partir del dimarts, 27 d’octubre, via telefònica en el número 973 700 313.

L’objectiu és aconseguir controlar l’aforament del recinte municipal, limitat a 2.000 persones, segons la normativa Covid, i facilitar la màxima rotació de persones. Les cites es donaran esgraonadament perquè els ciutadans i ciutadanes puguin romandre a l’interior un màxim d’una hora i mitja. L’accés al Cementiri queda reduït únicament a la porta principal; mentre que la sortida també es limitarà a una única porta, que se senyalitzarà, circuit que hauran de seguir tots els assistents per abandonar el recinte.

Per tal de facilitar l’accés i visita dels lleidatans i lleidatanes al Cementiri Municipal, s’ha ampliat l’horari. Des d’avui, 24 d’octubre, i fins al 2 de novembre, romandrà obert sense interrupcions des de les de 9 del matí fins a 2/4 de 7 de la tarda. Els nínxols solament es poden agençar fins al 31 d’octubre.

Es mantenen les mesures de seguretat de caràcter general, amb l’obligació de l’ús de la mascareta i la prohibició de menjar i beure a l’interior del recinte. Malgrat que hi haurà gel hidroalcohòlic a l’entrada i sortida del Cementiri, es recomana portar gel, aigua i guants d’ús individual per netejar els nínxols i tombes, així com per a manipular les escales. Els lavabos romandran tancats, perquè no es pot garantir la neteja continuada. També es recomana no fumar en el recinte.

Des de la Regidoria de Salut es vol fer una ferma recomanació al col·lectiu de persones més vulnerables, a fi d’evitar la visita al cementiri aquests dies de màxima afluència, tenint en compte el risc de contagi per la Covid. Cada dia pot ser Tots Sants i tenim 365 dies a l’any per estar una estona a prop dels que ens han deixat .

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Veuràs algun partit del Mundial de futbol de Qatar?