Citen set empreses investigades per la suposada corrupció a la Diputació de Lleida

Publicat: 
30-04-2022
Actualitzat: 30-04-2022 18:13
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Citen set empreses investigades per la suposada corrupció a la Diputació de Lleida

La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Lleida, encarregada d'investigar el cas Boreas per suposada corrupció a la Diputació de Lleida ha citat per al 3 de juny les persones jurídiques responsables de set empreses constructores. Es tracta de Sorigué, Romero Polo, Arnó, Àrids Roma, Voltes, Cercos i Miquel Rius, que declararan com a investigades, segons ha avançat 'El Periódico' i ha pogut confirmar l'ACN. La jutgessa també ha citat com a investigats l'alcalde de Juneda (Garrigues), Antoni Villas, i l'exalcalde d'Almacelles (Segrià), Josep Ramon Ibarz, que declararan l'1 de juliol.

El 'cas Boreas' compta amb un sumari de quinze toms i més de 4.000 folis. La part principal de la causa investigada està relacionada amb adjudicacions d'obra pública.

El jutjat investiga si des de la Diputació de Lleida es va intentar influir en l'adjudicació d'obres per beneficiar empreses lleidatanes que posteriorment pagaven comissions al ja expresident de la Diputació, Joan Reñé, i a la seva número dos, Marlen Minguell.

Concretament, s'investiga si des de l'ens s'informava prèviament dels concursos públics a les empreses de Lleida ara citades com a investigades i si es dissenyaven criteris tècnics a mida perquè aquestes en resultessin guanyadores. Qui decidia les adjudicacions després d'estudiar les ofertes era la mesa de contractació, integrada per membres de la Diputació, entre ells Ibarz i Villas, que declararan també com a investigats.

Comparteix

També t'interessarà