Ciutadans demana "restaurar els béns afectats" en els actes de la Diada a Lleida

REDACCIÓ
16-09-2020
  • Ciutadans demana "restaurar els béns afectats" en els actes de la Diada a Lleida
    Peu de foto: 
    Imatge ANC Lleida

El grup municipal de Ciutadans a Lleida ha presentat una proposta sol·licitant "la reparació i restitució dels béns que van ser afectats durant les manifestacions del passat 11 de setembre" a la capital del Segrià. Entre altres, apunten al nomenclátor de Plaça Espanya i el pont dels instituts que uneix el carrer Ton Sirera amb l'avinguda Joana Raspall. La formació taronja explica que aquest passat 11 de setembre, “part de la ciutadania va celebrar la Diada de Catalunya i, en aquest context, diversos col·lectius independentistes van manifestar les seves aspiracions polítiques, comportant que, en algunes accions reivindicatives, l'espai públic quedés afectat”.

Des del grup municipal han destacat que “la manifestació és un dret reconegut en la Constitució, però també la llibertat d'expressió i pensament”. En aquest sentit, la formació taronja remarca “la importància que béns, carrers i edificis públics mantinguin una estricta neutralitat ideològica”.

El grup apunta també que “l'ordenança municipal de civisme i convivència de Lleida prohibeix embrutar o deslluir qualsevol tipus d'equipament públic o privat, així com abandonar residus en parcs i jardins”. A causa dels greuges en béns que encara es troben afectats, com en aquells que van resultar perjudicats el cap de setmana, des del grup municipal de Cs demanen “la reparació i restitució dels béns que van ser afectats durant les manifestacions del passat 11 de setembre a Lleida”, així com la “incoació d'un procediment administratiu per a determinar si els fets van ser constitutius d'infracció”. La formació taronja també demana que s'estableixi si “l'abandó de grans quantitats de plàstic groc en el marge del riu Segre, en Cappont, i al costat de la passarel·la del Liceu Escolar, són constitutius d'infracció”.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta