Ciutadans exigeix que Fira de Lleida no veti a cap organització legítima participar en els actes

REDACCIÓ
28-02-2020
  • Fira de Lleida vetarà la participació de l'Exèrcit al saló de la Formació i Treball

La portaveu del grup municipal de Ciutadans (Cs) Lleida, Ángeles Ribes, ha presentat una moció en el Ple de Paeria que se celebra avui sol·licitant "que Fira de Lleida no impedeixi a cap organització que operi en la legalitat, participar en els actes" que s'hi celebrin. Ribes ha destacat que recentment “el Patronat de la Fira de Lleida va aprovar un Codi Ètic impulsat pel govern municipal”, basat en valors de pau i respecte pels drets humans. La portaveu ha incidit en què aquest Codi Ètic pretén “impedir la participació de les Forces Armades en la Fira de Formació i Treball” tal com “es desprèn de les diferents publicacions en premsa i dels propis partits del govern municipal de la Paeria”.

La representant de la formació taronja ha al·ludit a la Resolució 53/243 de l'ONU i ha explicat que “en aquesta resolució, com en la resta de resolucions de Nacions Unides, no es parla d'eliminar les forces armades de cap país integrant per a fomentar la pau”. Ribes també ha ressaltat altres marcs legals com la Llei orgànica 5/2005 del 17 de novembre de la Defensa Nacional, en la qual “s'estableix que la política de defensa té, entre altres objectius, contribuir a la preservació de la pau i de la seguretat internacional”.

Ribes sol·licita també que Fira de Lleida “no veti la participació de qualsevol organització que vulgui participar en les seves fires, sempre que compleixi amb la Llei”. En aquest sentit, demanat advertir a l'ens que “no limiti cap dret o llibertat fonamental de qualsevol persona que participi en les seves fires”, així com també “que no es poden vulnerar cap dels drets fonamentals abans exposats, atès que aniria en contra de l'àmbit d'aplicació del seu Codi Ètic”.

D'altra banda, el PSC preguntava si també es vetaria la presència d'altres cossos com la Guàrdia Urbana o els Mossos d'Esquadra, malgrat no oposar-se a la proposta de codi ètic que fa inviable la participació de l'Exèrcit en fires com la de Formació i Treball (F&T). En el consell general celebrat aquest febrer, la Paeria va aprovar amb el suport de tots els patrons de la fira el codi ètic que estableix que no es permetrà l'assistència d'expositors que facin "difusió d'elements bèl·lics o fomentin la violència".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Creus que davant de la malaltia de l'Alzheimer...