El PSC pregunta si també es vetarà els Mossos o la Urbana a Fira de Lleida

ACN
20-02-2020
  • El PSC vol saber si el veto a l'Exèrcit a Fira de Lleida tindrà efectes en altres cossos com els Mossos o la Urbana

El PSC no s'ha oposat a la proposta de codi ètic que la Paeria ha plantejat per Fira de Lleida on s'estipulen una sèrie de punts que fan inviable la participació de l'Exèrcit en fires com la de Formació i Treball (F&T). Això no obstant, el cap de l'oposició, Fèlix Larrosa, ha lamentat que no s'hagi informat de forma anticipada amb un "diàleg obert. Larrosa ha preguntat si el codi ètic també tindrà efecte sobre altres cossos com la Guàrdia Urbana o els Mossos d'Esquadra en termes de participació a fires. En el consell general celebrat aquest dimecres, ha aprovat amb el suport de tots els patrons de la fira el codi ètic que estableix que no es permetrà l'assistència d'expositors que facin "difusió d'elements bèl·lics o fomentin la violència".
Malgrat no oposar-se al codi ètic, el PSC ha lamentat que se n'assabentessin per la premsa i s'han preguntat si aquest document també tindrà efecte sobre altres cossos com la Guàrdia Urbana o els Mossos d'Esquadra, en termes de participació en d'altres fires.

El codi ètic que ha aprovat la Fundació Fira de Lleida ha nascut a proposta de l'equip de govern de la Paeria, format per ERC, JxCat i el Comú. S'hi relaten una sèrie de punts que han de servir per "vetllar per garantir la integritat i l'ètica institucional" de l'ens a partir de la determinació d'uns "principis i valors ètics que han d'informar tota actuació firal".

El codi ètic té un efecte directe amb les normes de participació a Fira de Lleida, que també s'han aprovat al consell d'aquest dimecres, on en un dels punts com el de les directrius tècniques hi figuren articles sobre la distribució i exposició de publicitat i material de promoció a les fires. Allí s'hi especifica que els expositors hauran de complir "estrictament l'establert en el codi ètic de la Fundació Fira de Lleida", és a dir, "que no es podrà difondre, per cap mitjà, elements bèl·lics o que fomentin la violència, ni de qualsevol mena que atemptin contra els valors del codi".

En el marc de mateix consell general de Fira de Lleida, Larrosa ha lamentat que s'hagi vulnerat de "forma unilateral" l'acord pres de reunir el grup de treball del nou recinte firal de Lleida. Larrosa s'ha mostrat d'acord amb el posicionament de la Cambra de Comerç, patró de la Fira, que ha apuntat que "la Fira té més patrons, no només l'Ajuntament de Lleida". El cap de l'oposició ha destacat que cal atendre les necessitats dels empresaris i per tant, les diferents sensibilitats.
 

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next