Classes teòriques online des de demà a les universitats

S.E.
14-10-2020
  • Classes teòriques online des de demà a les universitats

Totes les universitats catalanes impartiran les classes teòriques de forma telemàtica des de demà i fins al dia 30, tal com va demanar Salut per reduir la mobilitat de la comunitat universitària. La resta d’activitats acadèmiques es mantindran de forma presencial. En el cas de la Universitat de Lleida, el vicerector d’Ordenació Acadèmica, Francesc Giné, va precisar que seran presencials les pràctiques en laboratoris i sales d’informàtica, les de camp, les clíniques i les externes en empreses. Va dir que en aquests quinze dies no hi ha exàmens oficials, que voldrien mantenir de forma presencial tant sí com no, i va considerar que els alumnes de primer seran “els més afectats” per la docència online.

Així mateix, va defensar que les universitats són “segures” i va instar a no “estigmatitzar-les”. De fet, la Conferència de Rectors Universitaris veu imprescindible controlar les zones de lleure, sobretot el nocturn, per evitar que les universitats es vegin obligades a tancar campus quan, va subratllar, en l’àmbit acadèmic s’estan complint estrictament les mesures de prevenció.

D’altra banda, Educació permetrà reduir les hores de pràctiques a FP, fer-les a distància o substituir-les per altres activitats.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Penses que s’hauria d’obrir l’oci nocturn?