Clàudia - British Columbia (Canadà): "He hagut de reordenar les meves expectatives de futur i acotar el meu pla a una realitat més viable"

REDACCIÓ | Laura Gómez
04-09-2020
  • Clàudia - British Columbia (Canadà): "He hagut de reordenar les meves expectatives de futur i acotar el meu pla a una realitat més viable"

Tens plans per aquests dies de vacances?

Ara ja som ben bé principis de setembre i per tant ja s'acaba el període de vacances tot i que he passat l'estiu teletreballant durant els matins i aprofitant les tardes i els caps de setmana per fer plans.

Has hagut de canviar o cancel·lar alguna reserva, algun pla amb amics/parella per la situació de rebrots?

De moment, pel que fa als plans d'estiu, no he tingut cap inconvenient. El que sí que és cert, és que al Novembre havia de marxar al País Basc amb dues amigues a córrer una cursa, però pel que han dit aquests últims dies, a causa de la situació de rebrots, és possible que es cancel·li fins a l'any vinent.

Penses que les vacances es poden planejar igualment seguint les mesures de seguretat, malgrat tota la situació?

Personalment crec que la situació ho fa tot més complicat, incert i atípic. Tinc la sensació que la ''nova normalitat'' és una normalitat a mitges, que requereix que adaptem els nostres plans a tots els escenaris possibles, i que fa que tinguem més en compte el ''Per si de cas'' a l'hora de fer reserves o planejar sortides.

Tot i això, sóc partidària que les vacances es poden seguir planejant mentre es tingui cura en els llocs on es vagi i se segueixin les mesures de seguretat de la manera més acurada possible.

Quins creus que són els destins més idonis per aquestes vacances?

Realment aquesta és una pregunta difícil, ja que en termes de la Covid19, la idoneïtat del destí dependrà també de l'acompliment de les mesures en el lloc en qüestió. Personalment aquest estiu optaria per plans que no impliquin una gran afluència social, com podrien ser cases rurals, excursions per la muntanya o la recerca de platges que no estiguin molt aglomerades.

Els teus plans -professionals i personals- han canviat dels últims tres mesos fins ara?

Sí! Radicalment. Del Canadà tornava amb la idea que aquesta situació duraria menys del que està durant. Em feia molta il·lusió graduar-me amb els que han estat els meus companys de carrera aquests últims quatre anys, i després de la graduació volia provar de trobar alguna experiència laboral o un màster de caràcter internacional, és a dir, a un altre país.

La pandèmia va fer que hagués de reordenar les meves expectatives de futur i acotar el meu pla a una realitat més viable en els temps actuals. Així doncs, vaig decidir aplicar a un parell de posicions i després de superar el procés vaig incorporar-me a una d'aquestes empreses fins al dia d'avui.

Ara mateix, quins són els teus projectes?

Personalment parlant, si tot segueix en ordre, la setmana que ve em trasllado a viure a Barcelona. Pel que fa a termes professionals, la incorporació a les oficines està programada per mitjans de Setembre, alternant amb el treball presencial i el teletreball durant la setmana.

Els teus plans -a futur o d'immediats- inclouen algun element que et faci sentir prop de casa (Lleida)?

De moment no, pel que fa al futur immediat, després de quatre anys vivint pel meu compte, em veig seguint a Barcelona, almenys pels pròxims mesos o pel pròxim any. Pel que fa a un futur més llunyà, tinc moltes ganes de veure món i viure noves experiències que em treguin una mica del que és la típica i tòpica ''zona de confort'', sento que, personalment, d'ara a 5 o 6 anys vista, és el moment per fer-ho.

Tot i això sento que per ara, em vull esperar a recuperar una mica més de normalitat abans de fer el pas. Després de l'experiència del Canadà, no m'agradaria que es tornessin a truncar les il·lusions de començar de nou en algun lloc, i per altra banda, en el cas que em decidís per cursar un màster, m'agradaria fer-lo 100% presencial.

Els teus projectes els has plantejat prop del territori lleidatà o amb un caire més internacional?

Com he comentat anteriorment, per ara aquest primer any o fins que es recuperi una certa normalitat similar a l'anterior, és possible que em quedi prop.

Has tornat a Lleida o encara continues fora?

He passat el confinament a Lleida i encara hi sóc.

Et quedaràs per les nostres terres lleidatanes o tornaràs a marxar?

No hi ha cap previsió de tornar al Canadà, tot i que de ganes no en falten. De moment, començo una nova etapa a Barcelona la setmana vinent, i en tinc moltes ganes, fora d'això, ja veurem què passa. Si una cosa m'ha ensenyat aquesta situació, és a ser més conscient de l'ara, ja que cap pla de futur està garantit.

Comparteix

També t'interessarà