Clàudia, lleidatana que vivia al Canadà: "He de realitzar tots els treballs i classes en línia, adaptant-me a l'horari canadenc"

LLEIDACOM/ Lourdes Farré
21-04-2020
  •  Clàudia, lleidatana que vivia al Canadà: "He de realitzar tots els treballs i classes en línia, adaptant-me a l'horari canadenc"

En quin país estaves?

Estava al Canadà, concretament a British Columbia.

Quant de temps hi vas estar?

Hi vaig estar dos mesos i mig.

Que hi vas anar a fer?

Estava realitzant l'intercanvi amb la universitat UBC de Vancouver.

Perquè vas decidir tornar al teu país natal quan van saltar totes les alarmes?

La universitat d'allà ens va passar totes les classes a metodologia en línia i molts companys d'altres països, sobretot del nord d'Europa i d'Austràlia, havien rebut peticions de les seves universitats locals que els demanaven de tornar a casa. Quan van saltar totes les alarmes al Canadà encara fèiem vida normal tret de les classes en línia, però parlant amb la família vam acabar decidint que el millor era tornar davant d'un possible tancament de fronteres.

Quin és el nombre d'infectats al país on residies?

Ara mateix crec que al Canadà hi ha al voltant de 16.000 casos. A la província on jo residia, British Columbia, n'hi ha al voltant d'uns 2.000.

Ha estat decretat l'estat d'alarma allà?

Els responsables de decretar l'estat d'emergència al Canadà solen ser els governs provincials. En el cas de BC, sí que s'ha decretat, tot i que quan tenien al voltant de 70 infectats en tota la província, ja van començar a prendre mesures.

Quines són les indicacions que us van arribar a través del Govern del país on estaves?

El tancament de comerços i bars, sortir de casa el mínim i seguir la normativa de seguretat.

Com t'afecta la pandèmia en l'àmbit laboral o acadèmic?

Ara mateix he de realitzar tots els treballs i classes en línia, adaptant-me a l'horari canadenc. En teoria m'he de graduar al Juny però vistes les circumstàncies no sé què passarà. Tinc intenció d'incorporar-me al món laboral al Setembre, però ja veurem. De moment vaig vivint bastant el dia a dia.

Amb qui estàs passant el confinament?

Estic passant el confinament amb la família.

Et comuniques sovint amb la teva família o amics?

Gairebé cada dia.

Què és el que més et preocupa d'aquesta situació de crisi sanitària?

Em preocupen moltes coses, tant a escala personal com general. Em preocupa la gent que estimo i que es puguin infectar, el personal sanitari, que no hi hagin recursos per tots els hospitalitzats, l'economia... entre moltes altres coses.

Quines són les teves emocions en vers a la teva situació actual?

Jo ara estic bé, a casa confinada com tothom. Òbviament també preferiria poder sortir a passejar, però considero que tenim molta sort de poder estar tancats en una casa sense que ens falti de res. Tornar del Canadà va ser molt trist i per descomptat no entrava en els meus plans, però estic agraïda que tant jo com els meus tinguem salut, que això és sempre el més important.

Tornaràs a viatjar cap on estaves quan s'acabi el confinament?

No hi ha previsió de tornar a la universitat del Canadà, ja que no em quedaven moltes setmanes de classe i estic acabant les matèries en línia sense cap problema. Però al Canadà s'hi ha quedat un trosset de mi, i són moltes les ganes de tornar-hi una temporada.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Carregant...
Load next