Claudia Raymat o com comunicar el dia a dia a les pantalles

LLEIDACOM / Álvaro Banzo
Publicat: 
16-02-2022
Actualitzat: 20-03-2022 12:00
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Claudia Raymat o com comunicar el dia a dia a les pantalles
    Peu de foto: 
    Foto Álvaro Banzo

La Claudia Raymat o amb una arrova i un punt a les xarxes, @claudia.raymat, és una periodista i neoinfluencer lleidatana, entusiasta per la seva feina i apassionada per la moda i la bellesa. Ens explica els seus inicis a Instagram i com ho compagina amb ser reportera de televisió a 8tv.

Ens revela que sempre ha tingut clar que volia ser periodista. De fet, sempre ha estat la seva resposta al típic "què vols ser de gran?". Ens confessa ser molt tafanera, però que li agrada escoltar les persones i després comunicar les seves històries. Creu que el gremi està molt infravalorat, però que sense els periodistes, el món no estaria connectat. Tothom consumeix mitjans.

Va començar amb les xarxes socials fa uns deu anys, però no ha estat fins a la pandèmia que ha notat un augment considerable dels seus seguidors. Als seus inicis penjava contingut aleatori, com tothom, tanmateix, no va ser fins que va marxar a estudiar a Barcelona, que va començar a crear contingut d'una manera més "professional",  i ara combina el seu lifestyle amb contingut del seu treball com a reportera.

Descriu el seu estil personal com a clàssic i elegant, però alhora juvenil. No sap dir-nos per què, però l'accessori que millor la representa és un barret. "Qualsevol persona que em segueixi de fa temps, sap que el barret no falla als meus conjunts". El seu avi sempre porta boines i barrets i ella se'ls posava quan era petita. El que si sabem és que li ve de família.

 

"Durant la pandèmia és quan més vaig créixer, però encara em queda molt per recórrer"

Suposa que les marques aposten ara més que mai pels micro-influencers, ja que els que tenen una plataforma amb més audiència, són més difícils d'accedir. Els que estan entre deu mil i vint mil seguidors com ella, transmeten un missatge més pròxim i creïble.

Ens conta que durant els tres mesos de pandèmia va començar a rebre mails i paquets de, sobretot, empreses de fora. Molta roba, maquillatge, accessoris i molt de menjar "instagrameable" (sucs i aperitius sans, orgànics, ecològics...). Però ara sobretot col·labora amb empreses lleidatanes: perruqueries, salons de bellesa, gimnasos i alguna empresa emergent per a donar a conèixer els seus productes.

La Claudia col·labora amb marques amb les quals realment hi creu, ja siguin petites o grans. Vol que siguin productes que realment li agradin i consumiria. Sona a tòpic d'influencer, però del contrari considera que estaria defraudant als seus seguidors. Si la marca no s'associa a la seva imatge, no ho penja, al final aquesta plataforma és un "portafoli" personal, confessa.

Actualment, treballa com a reportera a 8tv, i ens conta que se li està fent una mica costa amunt compaginar-ho amb el seu treball a les xarxes. "Tinc moltes col·laboracions pendents, no dono l'abast". No penja publicacions diàries, encara que sí històries i gran part del contingut entre setmana sol ser laboral més que del seu estil de vida. Conta que s'ha adonat que a molta gent li està agradant aquest contingut sobre la seva feina, assenyala que moltes nenes que volen seguir el seu camí la contacten amb dubtes i està encantada.

 

Li hauria agradat tenir a una persona amb qui contactar en els seus inicis i resoldre dubtes sobre la seva trajectoria, si hagués pogut escollir, el seu referent sempre ha estat Pedro Piqueras, així que ho tenia complicat.

 

Comparteix

També t'interessarà