Coll de Nargó escalfarà quatre edificis públics amb una caldera de biomassa

SEGREcom
26-07-2016
  • Coll de Nargó escalfarà quatre edificis públics amb una caldera de biomassa

L’ajuntament de Coll de Nargó instal·larà una caldera de biomassa a l’edifici consistorial que, a més d’escalfar les dependències municipals, també donarà calor al Centre d’Atenció Primària de la localitat, al local social dels jubilats i a la biblioteca. Amb aquesta actuació de calefacció centralitzada, el consistori preveu un estalvi que oscil·larà entre el 25 i el 33% de l’energia en funció de les temperatures de l’hivern i que es traduirà en un important benefici per a les arques municipals. L’alcalde, Martí Riera, ha explicat que fins ara el sistema de calefacció s’alimenta amb una caldera de gasoil i que el consistori estudia la possibilitat de conservar-la "com a sistema de reforç per a casos d’emergència".

L’obra més important serà la instal·lació de la caldera. Si finalment conserven la de gasoil, la de biomassa s’instal·larà en un local ubicat al costat de l’edifici de l’antiga biblioteca i el local social dels jubilats. La instal·lació que ja funciona per distribuir la calor a la resta dels edificis es conservarà.

Riera va explicar que l’ajuntament aprofitarà aquesta actuació per instal·lar també un sistema de programació i telecontrol que permetrà conèixer en temps real la despesa energètica i poder connectar i desconnectar la calefacció per control remot.

L’ajuntament es beneficia per fer aquesta actuació d’una subvenció de la Diputació de Lleida que ascendeix a gairebé 28.000 euros i licitarà ben aviat els treballs pel sistema de procediment negociat sense publicitat.

L’empresa adjudicatària haurà d’executar aquests treballs durant l’estiu perquè la caldera de biomassa funcioni el pròxim hivern. Segons Riera, "feia temps que treballàvem en aquest projecte, que ens permetrà optimitzar el sistema energètic i, alhora, reduir la despesa municipal".

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta