Coll de Nargó prepara els rais

C. SANS
Publicat: 
13-08-2020
Actualitzat: 13-08-2020 11:15
Temps aproximat lectura Temps aproximat de lectura:
  • Preparació dels rais. Arxiu
  • Preparació dels rais. Arxiu

L’Associació de Raiers de la Ribera del Segre ja fa una setmana que treballa dur per ultimar els preparatius per solcar el riu Segre aquest dissabte a la 31 edició d’aquesta tradicional festa. Ho faran amb dos rais de tres trams cadascun i amb deu troncs per tram, cosa que implica haver de col·locar i lligar un total de seixanta bigues. Una feina “dura però també emocionant”, tal com explicava ahir el president de l’entitat, Àlex Ferrer, que destacava “la col·laboració cada vegada més gran” per part de veïns del poble i també de persones de fora del municipi que s’atansen cada tarda a la plaça de l’ajuntament per observar i ajudar en el muntatge, que està previst que acabi demà per així tenir-ho tot a punt de cara al descens de dissabte. Ferrer va apuntar que la baixada començarà a les 12 del migdia i es farà des dels Clops de Fígols un recorregut de prop d’un quilòmetre, que s’acabarà a la cua del pantà d’Oliana. Hi participaran vuit raiers i utilitzaran mascaretes. L’organització ha previst un servei de megafonia, que anirà recordant l’obligatorietat de respectar les distàncies de seguretat i d’utilitzar mascaretes durant tota l’activitat. Ferrer va explicar en aquest sentit que al tractar-se d’una activitat a l’aire lliure, “la seguretat estarà garantida en tot moment”. El dinar posterior no serà col·lectiu com en edicions anteriors i aquest any l’organització prepararà un menú perquè els assistents se’l puguin emportar a casa.

Ferrer destacava ahir que aquest any “és més important que mai” celebrar la baixada, tenint en compte que l’entitat es troba en ple procés perquè la Unesco reconegui les baixades de rais com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. “Esperem que el fet de mantenir la celebració amb totes les mesures de seguretat pertinents es converteixi en un punt a favor nostre de cara a aconseguir aquest reconeixement”, va concloure.

Els rais recorreran el Segre un quilòmetre

La Baixada de Raiers de Coll de Nargó està previst que comenci a les dotze del migdia d’aquest dissabte i surti des dels Clops de Fígols i s’allargui 1 km fins al pantà d’Oliana. No hi haurà dinar popular posterior. En lloc d’això, es repartirà un menú per emportar-se.

Comparteix

També t'interessarà