Com obtenir 'Clave PIN' i el número de referència per accedir a RENDA WEB?

REDACCIÓ
11-05-2021
  • Com obtenir 'Clave PIN' i el número de referència per accedir a RENDA WEB?

El número de referència i 'Clave PIN' continuen sent, al costat del certificat i el DNI electrònics, els sistemes d'accés a RENDA WEB i a altres serveis de Campanya de Renda, com la consulta de dades fiscals i de l'estat de tramitació de la devolució.

L'obtenció de Clave PIN requereix dos passos, un registre previ únic i una sol·licitud posterior cada vegada que el necessiti el contribuent. El registre previ es podrà efectuar per internet, seguint les instruccions de la carta que l'Agència remetrà als qui la sol·licitin a través de l'opció oferta en la icona de la pàgina web de l'AEAT 'Clave PIN'. En aquest cas, haurà de proporcionar el DNI, la seva data de validesa i el número de mòbil. També és possible efectuar el registre previ per videotrucada, o en les oficines de l'Agència, aportant el DNI i un número de telèfon mòbil, sense necessitat de documentació addicional.

Una vegada registrat en el sistema, quan el contribuent desitgi realitzar algun tràmit, podrà sol·licitar el PIN d'accés des de l'enllaç disponible en el mateix tràmit, o des de l'app. Per a això haurà de consignar el NIF i la data de validesa del DNI, al que s'afegeix una contrasenya de quatre caràcters que ja li serà definida per a cada sol·licitud. A continuació, rebrà per SMS un PIN de tres dígits que, juntament amb la contrasenya, formen el codi d'accés necessari per a realitzar els seus tràmits.
Al seu torn, per a l'obtenció del número de referència mitjançant el servei REN0 en la pàgina de l'Agència, se sol·licitarà el NIF, la casella 505 de la Renda 2019 i la data de validesa del mateix DNI. Als no declarants en l'exercici anterior, o amb la casella de la seva Renda 2019 amb valor zero, en lloc de la casella 505 se'ls sol·licitaran determinats dígits del codi d'un compte bancari de la qual sigui titular el contribuent. Per a aquesta campanya també és possible l'obtenció de referència per videotrucada. A fi de facilitar la seva utilització, el número de referència estarà format per només sis caràcters.

Comparteix

També t'interessarà

Enquesta

Com penses que és la millor manera de fer front a les altes temperatures?